Dvojka

Mimi a Líza: Záhrada

1.6.2023 od 20:00 do 20:25

Príbeh o tom, čo sa môže stať, keď vyhodíte loptu, s ktorou sa ešte dalo hrať.
V dome, kde bývajú Mimi a Líza sa začalo veľké upratovanie. Susedia vyhadzujú do kontajnera staré, nepotrebné veci. Aj Líza priniesla svoju červenú loptu, hoci ešte dobre skáče a nič jej nie je. Líza ju však už nechce, má sľúbenú novú, bodkovanú. Zahodí loptu do kontajnera, no netrafí a lopta preletí cez plot. Dievčatá sa ju vyberú hľadať a objavia krásnu divokú záhradu s jablčným sadom. Jab:čka rozvoniavajú, no ešte nie sú celkom zrelé. "V záhrade má všetko svoj čas!", vysvetlí im záhradný škriatok Zázračník. Predstaví im kolobeh života v prírode, ukáže, ako sa striedajú ročné obdobia a čo ktoré znamená pre život zvierat a rastlín. Keď nastane znova jeseň a slnko pošle svoje tri chýbajúce lúče do jablčného sadu, dotýka sa Zázračník postupne jab:čok a ozamuje im, že už je čas dozrieť.Takto sa omylom dotkne aj červenej lopty zachytenej na strome. Líza ju nahnevane znova hodí do kontajnera. Tentoraz trafí.
Vzápätí sa kopa odpadu v kontajneri rozhýbe a vytvorí sa z neho obrovská Opacha. Zbadá Mimi a Lízu v záhrade a rozbehne sa k nim. Aj ona sa chce hrať! Začne sa blázniť a vystrájať, je však nemotorná a ničí pri tom záhradu, láme jablone. Zostáva po nej hotová spúšť. Zázračník je zúfalý, snaží sa Opachu zastaviť, privolá na pomoc živly. Začne sa hrozná búrka. Neďaleko Opachy udrie blesk a tá v šoku náhodne prehltne Zázračníka. Mimi a Líza ho musia nájsť. Podniknú nebezpečnú cestu do útrob Opachy. Nachádzajú tu vyhodené veci z kontajnera a spomínajú si, aké boli kedysi užitočné a koľko radosti im priniesli. Zázračníka nakoniec nájdu, no v košíku pri ňom objavia aj červenú loptu. Keď ju Líza vyberie, Opacha začne omdlievať. Tá lopta je predsa jej srdce!
Záhrada je dokonale spustošená a Mimi s Lízou a Opachou sa ju pokúsia znova oživiť. Nasadia aj semienka jab:čok, z ktorých pomocou Zázračníkových čarov znova vyrastú jablone obsypané jab:čkami. Záhrada je znova krásna a plná života! Prichádzajú sem aj susedia. Spoznávajú veci, ktoré vyhodili a zisťujú, že sa vlastne ešte dajú znova na niečo potrebné využiť. Všetci sa tešia zo spoločného stretnutia v dávno zabudnutej záhrade a pochutnávajú na sladkých jab:čkach. Z Opachy sa stala maličká Opaška, ktorú si Mimi a Líza veselo prehadzujú.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist