Dvojka

Do kríža

25.1.2023 od 22:10 do 23:05

1., Referendum nebolo úspešné, ale svoj pôvodný cieľ dosiahne

Kto nesie zodpovednosť za predčasné voľby? Sú predčasné voľby jediným riešením v tejto situácii? Ako hodnotíte rolu a správanie prezidentky Čaputovej počas politickej krízy, plus jej prístup k referendu? Ako hodnotíte správanie koalície po voľbách 2020, čo rozhodlo o tomto vývoji? Mohlo to byť inak? Vlády bez Smeru sa rozpadávajú ľahšie ako vlády so Smerom (tie zase majú problém politicky prežiť koaliční partneri Smeru), Dzurinda II., Radičová, Matovič/Heger. Čím to je? Dá sa z toho nejako poučiť, dá sa to nejako zmeniť?

2., Krátka debata o referende - prečo nebolo úspešné, na čo slúži u nás referendum, akú tradíciu sme založili a prečo je to tak. Dá/má sa to zmeniť? Čo by boli zisky, straty referenda s nižším kvórom.

3., Politické spektrum v pohybe - nikdy nie je politické spektrum v takom pohybe, ako pol roka pred voľbami. Aké pohyby sledujete teraz a čo z nich vyplýva? Aké princípy podľa vás budú formovať (zjednocovať a potenciálne rozdeľovať) budúcu koalíciu? Hostia: Ľuboš Kubín, Eduard Chmelár, Ján Magušin

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist