Doma

Vražda, ktorá otriasla Washingtonom

9.10.2022 od 20:30 do 22:40

Zaujímavosti:
Ulrich Mott (Christoph Waltz) je ambiciózny muž, ktorého cieľom je stúpať po spoločenskom rebríčku. Aby sa dostal medzi mocných politických hráčov, ožení sa vo Washingtone D.C. s bohatou vdovou Elsou Brehtovou (Vanessa Redgrave), váženou novinárkou s množstvom politických kontaktov, ktorá je od neho o tri desaťročia staršia. Ale po jednom z ich okázalých večierkov je Elsa nájdená zavraždená a Ulrich sa stáva hlavným podozrivým...
Ulrich Mott (Christoph Waltz) je excentrický a ambiciózny muž, ktorého cieľom je stúpať po spoločenskom rebríčku a má veľkolepé plány ovplyvniť zahraničnú politiku Spojených štátov. Jeho strategicky vybraná a oveľa staršia manželka Elsa Brechtová (Vanessa Redgrave), vážená novinárka s množstvom politických kontaktov, ho povzbudzuje a podporuje v jeho snažení. Mott má talent na to, aby sa stal nenahraditeľným a aby ho nebolo možné ignorovať, či už ako stážista, dokonalý hostiteľ alebo brigádny generál irackých špeciálnych síl. Má dokonalý cit pre to, kedy lichotiť a ako obratne využiť politický žargón vo svoj prospech. Jediná, ktorá je zdanlivo imúnna voči jeho šarmu, je Elsina dcéra Amanda (Annette Bening), ktorá je presvedčená, že Ulrichovi ide iba o Elsine peniaze. Ale po jednom z ich okázalých večierkov je Elsa nájdená zavraždená a Ulrich sa stáva hlavným podozrivým...
Založené na skutočnom príbehu Albrechta Mutha, 46-ročného podvodníka, ktorý v roku 2011 dobil a uškrtil svoju 91-ročnú zámožnú manželku Violu Herms Drathovú v ich radovom dome v Georgetowne. Muth bol neskôr uznaný vinným zo spáchania tohto zločinu a odsúdený na 50 rokov vo väzení.
Režijný debut Christopha Waltza v rámci kinofilmov. Predtým režíroval televízny film "Wenn man sich traut (2000)", ku ktorému napísal aj scenár.
Druhý film Vanessy Redgrave a Annette Bening, v ktorom stvárňujú matku a dcéru. Prvým bol "Filmové hviezdy nezomierajú v Liverpoole" (2017).
Vo filme hrajú dvaja držitelia Oscara, Christoph Waltz a Vanessa Redgrave, a jedna nominantka na Oscara, Annette Bening.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist