Markíza

Zrodila sa hviezda

29.5.2022 od 20:30 do 23:30

Zaujímavosť:
Hlavné úlohy v strhujúcej romantickej dráme Zrodila sa hviezda stvárňujú Bradley Cooper a Stefani Germanotta, ktorú však celý svet lepšie pozná pod jej umeleckým pseudonymom ako hudobnú superstar Lady Gaga. Pre štvornásobného držiteľa nominácie na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijným debutom. Cooper vo filme zároveň hrá hviezdu country Jacksona Mainea, ktorý objaví neznámu talentovanú speváčku Ally (Lady Gaga). Keď sa obaja vrhnú do vášnivého milostného vzťahu, Jack prinúti Ally k vystupovaniu v žiare reflektorov a katapultuje ju tak ku sláve. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále ťažšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.
Spoločnosť Warner Bros. Pictures pripravovala remake filmov A Star Is Born niekoľko rokov. Na začiatku figurovalo meno režiséra Clinta Eastwooda, ktorý po spolupráci s Bradleym Cooperom v jeho filme Americký ostreľovač, prenechal spoluprodukciu i réžiu práve Cooperovi.
Pôvodne mala v hlavnej ženskej postave účinkovať speváčka Beyoncé, ale v čase ponuky otehotnela.
Hlavná mužská rola bola ponúknutá aj hercom ako Leonardo DiCaprio, Christian Bale či Will Smith.
Pre svoju rolu sa Bradley Cooper učil hrať na gitaru s pomocou Lukasa Nelsona, syna legendárneho country speváka Willieho Nelsona. Cvičili spolu v Bradleyho pivnici každý večer vyše roka.
Bradley Cooper nechcel, aby jeho postava znela až príliš country. Nechcel ju škatuľkovať tým, že jej priradí nejaký hudobný žáner. Chcel, aby bola postava "typický, ale zároveň nezmazateľný chlapík", ktorý nesmie znieť ako Bradley Cooper. Práve kvôli tejto výzve navštevoval hlasového poradcu, až sa mu napokon podarilo, že jeho hlas znel o oktávu nižšie.
Bradley Cooper prehlásil: "Nikdy predtým som sa necítil viac kreatívne naplnený ako pri režírovaní tohto filmu. Asi najťažšie bolo vedieť, že všetci do mňa vkladali dôveru. Ten pocit bol desivý, no zároveň ma motivoval a hnal vpred.”
Lady Gaga prehlásila: "Cítim sa nesmierne šťastná a poctená, že tu dnes môžem byť. Vždy som snívala o tom stať sa herečkou, ale neuspela som, tak som sa začala venovať spievaniu. Táto rola mi úplne zmenila život a vďačím za to práve Bradleymu. Za to, že vo mňa veril ako nikto nikdy predtým.”
Rovnako ako Cooperova postava, aj Cooper samotný mal problémy s drogami a alkoholom. Okolo veku dvadsiatich rokov bol závislý na liekoch a alkohole.
Aby sa Lady Gaga pripravila na svoju úlohu, mesiac pred nakrúcaním si zmenila farbu svojich vlasov a prestala nosiť mejkap.
Kvôli úlohe sa Bradley Cooper musel naučiť hrať na klavír a na pianíno. Dohromady denne strávil až štyri hodiny trénovaním na tieto hudobné nástroje.
Všetky piesne vo filme sú naspievané naživo, čo bol nápad Lady Gaga. Zábery z koncertov pochádza z festivalov ako Glastonbury, Stagecoach a New Orleans Jazz and Heritage Festival.
Rovnako ako herečka Barbra Streisand pre film A Star Is Born (1976), aj herečka Lady Gaga bola spoluautorkou a interpretkou pôvodnej piesne pre tento film s názvom "Shallow", ktorá v roku 2019 vyhrala Oscara.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist