JOJ Plus

Vraždy v Midsomeri IX (8/8)

6.12.2016 od 08:30 do 10:30

Štyri svadby a jeden pohreb
Na pohrebe starousadlíčky sa zíde takmer celé mestečko. Keď príde k vražde jej priateľky, na povrch vyplávajú hriechy minulosti i súčasnosti. A závisí len od šéfinšpektora Barnabyho (John Nettles) a jeho asistenta, seržanta Bena Jonesa (Jason Hughes), aby rozťali gordický uzol, pretože ďalšia vražda na seba nedá dlho čakať...
V mestečku Broughton sa koná pohreb Vivienne Marwoodovej, ktorá bola už dlhý čas ťažko chorá - a potom náhle zomrela na zápal pľúc. Pohrebu sa zúčastní jej manžel Henry (Dominic Jephcott) so synom Rolandom (Joseph Kennedy), ale aj ďalší obyvatelia - doktor O'Dowd (Struan Rodger), Lorna Hastingsová (Sandra Voeová), Peggy Aynscombeová (Sian Thomasová) s dcérou Fionou (Jessica Brooksová), reverend Anthony Gant (Richard McCabe) a diakonka Cathy Hewlettová (Hattie Ladburyová). Prišla aj Mildred Danversová (Ann Morrishová), ktorá v Broughtone kedysi žila.
V mestečku sa práve chystá každoročný jarmok a s ním aj Naberačková jazda, predstavenie, ktorého korene siahajú do dávnej minulosti a jej pravidlá proti sebe stavajú mužov a ženy. Uprostred príprav však v hotelovej izbe nájdu mŕtvu Mildred Danversovú. Smrť, ktorá spočiatku vyzerá ako prirodzená, sa čoskoro ukáže vraždou - starú ženu niekto otrávil.
Šéfinšpektor Tom Barnaby (John Nettles) a Ben Jones (Jason Hughes) sa pokúšajú preniknúť do zložitých vzťahov medzi obyvateľmi mestečka. Len o krátky čas, čo reverenda Anthonyho vyberú ako jazdca pre tradičnú slávnosť, ho zastrelí neznámy strelec. A začína sa vyšetrovať. Z vraždy Danversovej spočiatku podozrievali práve Anthonyho, zdá sa totiž, že žena vedela niečo veľmi nepríjemné z jeho minulosti.
Potom však policajti odhalia, že Anthony bol homosexuál a mal kedysi aféru s nejakým mladíkom, a tento fakt poznalo viacero ľudí, rovnako ako to, že bol nevlastným bratom Henryho Marwooda. Lorna Hastingsová sa dokonca reverenda pokúsila vydierať, kým jej priateľka Peggy Aynscombeová je - ako sa neskôr ukáže - pre zmenu Henryho milenkou. Náhla smrť Henryho manželky vyvolá otázky - čo, ak sa jej chcel zbaviť, aby mohol žiťt s Peggy? Henry Marwood však Barnabymu vysvetlí, že ťažko chorá žena, ktorej choroba rýchlo postupovala, si vzala život sama.
K rozhodujúcemu obratu vo vyšetrovaní dôjde vo chvíli, keď Ben Jones začne odoberať obyvateľom mestečka biologický materiál na stanovenie DNA...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist