Doma

Nesmrteľný (14, 16/22)

13.8.2017 od 22:10 do 00:55

14Jo vyšetruje prípad zavraždeného obchodníka s umením Karla Haasa. Ukáže sa, že bol zabitý vzácnou soškou, ktorú kedysi ukradli nacisti.
V parku sa nájde mŕtve telo Armena Aronova. Policajti by prípad uzavreli s tým, že dotyčný zomrel na rakovinu pľúc, ale Henry vie, že to tak nie je. Na Armena bol spáchaný atentát. Prečo atentát a nie vražda? Pretože sa jednalo o dediča urkešského trónu. Henry si okamžite spomenie na svoju cestu Orient Expresom z päťdesiatych rokov, pri ktorej operoval Armena ako malého chlapca, keď mu prasklo slepé črevo, a zachránil mu tak život.
Na skládke sa nájde telo mladej ženy, ktorá je celá štylizovaná do doby sedemdesiatych rokov. A práve posadnutosť sedemdesiatymi rokmi je pre celý prípad kľúčová. Zavraždená žena totiž robila spoločníčku istému postaršiemu mužovi, ktorý si jej štylizovaním oživoval svoje šednúce spomienky. Ale tu prípad nekončí. Ako sa ukáže, v prípade figuruje ešte niekto ďalší, niekto kto na onú slečnu žiarlil. Aby Henry s Jo prípad vyriešili, musia sa obrátiť s prosbou o pomoc na Henryho kamarátku, Molly, s ktorou sa stretli v súvislosti s erotickými úchylkami. Práve ona by mohla pomôcť nájsť vraha...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist