JOJ

Slnečno, sem-tam vraždy IV (10)

30.3.2017 od 00:05 do 01:05

Umelecká smrť
Detektív Jim musí ísť do prístavu vyšetrovať prípad vraždy muža, ktorého našli v kontajneri s umeleckým dielom, kde ho niekto zviazal a dobodal. Obeťou je miliardár Richard Harris Crawford, naftový magnát, ktorý sa stal patrónom umenia v South Beach. Za necelé tri roky vybudoval nové umelecké centrum a vlastnil zbierku umenia za pol miliardy dolárov. Jeho smrť pred otvorením výstavy Art Basel nebude náhodná. Vlani sa tu predali umelecké diela za 800 miliónov dolárov počas piatich dní...
V Crawfordovom dome sú všade rozvešané obrazy rovnakej ženy od maliara Alexandra Barnesa, ktorý vystavuje v galérii Koski. Podľa dokladov bol kontajner s Richardovou mŕtvolou odoslaný práve odtiaľ.
Majiteľka galérie Hanna Koskiová je mladá, veľmi vystresovaná žena. Richard bol rodinný priateľ, takmer ako otec, a ona bola jeho exkluzívnym nákupcom. Za prepravu bola zodpovedná Sasha Grahamová, ktorú Hanna vyhodila, pretože sa nevedela správať - pohádala sa s Richardom pred klientmi.
Dievčatám ako je Sasha sa vraví „galerini“, sú to mladé ženy s univerzitným vzdelaním v oblasti umenia, ktoré majú nízky plat a všetok čas trávia s bohatými a slávnymi mužmi v nádeji, že aj ony budú mať raz svoju vlastnú galériu. Jim zistí, že Sasha je dievča z obrazov v Richardovom dome, a navyše je to veľmi dobre oblečená žena. Mala pomer s Richardom? Alebo s maliarom Alexandrom Barnesom?

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist