JOJ Plus

30 dní dlhá noc

4.3.2017 od 02:45 do 04:35

Barrow na Aljaške je najsevernejším a najizolovanejším mestečkom USA, odrezaným 128 km dlhou pustatinou bez ciest. Každý rok ho postihne 30 dní dlhá polárna noc, keď nevyjde slnko. Ľudia, ktorí to nechcú zažiť, odlietajú z miestneho letiska do Fairbanksu alebo niekam na juh. Kým sa mestečka pripravuje na dlhú noc, blíži sa k nemu čudný cudzinec (BEN FOSTER).
Šerif Eben Oleson (JOSH HARTNET) postupne nevedomky odhaľuje hrôzy, ktoré cudzinec napáchal. Niekto ukradol a zapáli väčšinu telefónov, zničil jedinú helikoptéru v meste a podrezal všetky psy. Ľudí však väčšmi zaujíma, prečo sa šerif rozišiel so ženou, ktorá sa nedávno odsťahovala.
Stella (MELISSA GEORGEOVÁ) je teraz však späť v meste, aby si niečo zariadila. Pripletie sa k autonehode, takže nemá ako dôjsť na letisko. Zavolá Ebenovi, ten pošle svojho zástupcu. Ten však Stellu nestihne včas nájsť a kým dorazia na letisko, posledné lietadlo je preč. Stelle nezostáva nič iné, ako zostať v Barrow.
Hoci sa manželovi snaží vyhýbať, narazia na seba vo chvíli, keď šerif pacifikuje v bare tajomného cudzinca, ktorý tam vyvolal bitku. Stella včasným zásahom Ebenovi zachráni život. Cudzinca uväznia a on ustavične melie čosi o tom, že do mesta ktosi príde a všetci zahynú.
Čoskoro dôjde k útokom na ľudí, zničené je telekomunikačné centrum a zdroj elektriny. Vypadne prúd, nastáva panika. Šerif všetkých varuje, aby sa zavreli doma. Spolu so Stellou, ktorá je tiež policajtka, vyrazí zistiť, čo sa vlastne deje.
Medzitým upíri napadnú mestečko a zlikvidujú väčšinu obyvateľov, vrátane Ebenovej babičky. Napadnú aj Ebenovo auto, ale vďaka svojej duchaprítomnosti a zásahu frézara Beaua Browera (MARK BOONE Jr.), sa Eben a Stella upíra zbavia. Tík, ktorí prežili, sa spoločne riadia, čo treba urobiť.
Rozhodnú sa ukryť v dome, ktorý je v súčasnosti prázdny. Upírom sa zatiaľ podarí nájsť vo väznici tajomného cudzinca. Ten sa teší, že za služby, ktoré pre nich vykonáva, bude čoskoro upírom. Škaredo sa však mýli. A upíri sa chystajú ľuďom dokázať, že nie sú žiadnymi prízrakmi zo snov a kto je tu pánom...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist