JOJ

Dedičstvo (12)

24.1.2017 od 10:50 do 12:00

Stratená šanca
Právnik zistil, že jeden z pozemkov na majeri stále patrí Júlii, zrejme nedopatrením nie je súčasťou kúpnej zmluvy. Júlia žiada Andreja, aby z jej parcely urobil stavebný pozemok. Andrej sa radí doktorom a farárom, ako si udobriť Júliu a chystajú pre ňu prekvapenie, ktoré ju obmäkčí. Medzitým pokračuje akcia na usvedčenie Lydky z nevery. Klebetnice napíšu Lydke romantickú esemesku z Ronaldovho mobilu a vylákajú ju na tajné stretnutie do lesa. A tam ju pristihnú! Kladú jej podmienky, aby s neverou skončila, inak všetko vyklopia Tónovi. Kristína sa priamo spýta Dana, či by bol ochotný pre ňu všetkého sa vzdať. Ako Dano zareaguje?

Dlhá synopsa
Júlia (ZUZANA SLÁMKOVÁ) ide na stretnutie so svojím právnikom Bauerom mimo Petrovec. Bauer jej oznamuje, že jej prípad odovzdal schopnému právnikovi a podal žiadosť na súd. Ale okrem toho zistil dôležitú vec - jeden pozemok na majeri jej stále patrí, asi nedopatrením nebol súčasťou kúpnej zmluvy.
Akcia na usvedčenie Lydky z nevery pokračuje. Gitka (AGNEŠA DOMINOVÁ) presvedčí Ronaldovu domácu, aby ho zamestnala, kým oni z jeho mobilu napíšu Lydke esemesku.
Zdenka (DRAHOMÍRA PANUŠKOVÁ) si dohaduje s Gabom (JÁN MAROŠI) pochybný kšeft, za ktorý od neho vymámi dvesto eur. Jana (DÁŠA LAUROVÁ) sa pred Martinom (MARCEL KLÍMA) vyhovára, že nemôže ísť na stanovačku, lebo má v meste brigádu.
Andrej (DANO JUNAS) sa stále snaží uzmieriť s Júliou, ale tá ho odmieta.
Jana telefonuje mame, aby ju oboznámila so situáciou u nich doma.
Helenka (RONALDOVA DOMÁCA) vytiahne Ronalda (DOMINIK GAJDOŠ) okopávať záhradu. Zatiaľ sa do jeho izby vkradnú Gitka, Cilka, Zdenka a Darina a napíšu Lydke romantickú správu s miestom, kde sa majú stretnúť. Lydka napíše, že príde.
Lucia (NIKOLA DUBOVANOVÁ) s Júliou si obzerajú pozemok na majeri, ktorý jej patrí. Príde tam Ďuri (PAVOL TOMČÍK), chce ich vyhodiť, ale Júlia mu ukáže dokument, že pozemok je jej.
Rudo (FRANTIŠEK HARNÚŠEK) si zavolá Kristínu (KRISTÍNA GUŠTAFÍKOVÁ) a povie jej, že si neželá aby bola s jeho synom. A okrem toho, on sám to pochopí, lebo inak ho vydedí.
Ďuro povie Rudovi o Júliinom pozemku. Rudo sa naštve, ale Dano (PETER MATTES) ho upokojuje tým, že aj tak ten pozemok nie je stavebný. Júlia, ale žiada od Andreja, aby z jej pozemku urobil stavebný. Andrej jej vysvetlí ako sa to robí a sľubuje, že s tým nebude problém.
Kristína ide za Danom a spýta sa ho, či by bol ochotný sa pre ňu všetkého vzdať. Dano mlčí a Kristína utečie.
Andrej sa opäť radí s doktorom a farárom, ako si udobriť Júliu.
Tóno (ADOLF ACHBERGER) prezradí Mišovi (ANTON ELIÁŠ), že Darina (LUCIA FRIČOVÁ STANKOVSKÁ) a ostatné klebetnice ich boli očumovať v šatniach. Mišo si za to doberá Darinu, ktorá sa ponáhľa na akciu “usvedčenie Lydky”. Klebetnice Lydku v lese odchytia a donútia ju, aby s tým skončila, inak to povedia Tónovi.
Dano sa zverí Lucii, že miluje Kristínu. Lucia ho povzbudí, nech o ňu bojuje. Lucia tuší, že Jana nejde na brigádu. Dano všade hľadá Kristínu, aby jej povedal, že by sa pre ňu vzdal všetkého. Ďuri chce, aby sa Kristína presťahovala do Bratislavy a bola preč od Dana. Kristína je zúfalá. Dano hľadá Kristínu doma, ale Ďuri zaprie, že tam je. Dano vidí Kristínu ako odchádza na koni. Lucia prezradí Martinovi, že si myslí, že Jana si užíva aj s inými. Martin Lucii neverí.
Farár, doktor a Andrej prichystajú pre Júliu prekvapenie. Júliu to obmäkčí.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist