JOJ

Dedičstvo (11)

23.1.2017 od 10:50 do 12:00

Kocky sú hodené
Júlia si pobalila všetky veci, chce sa v tajnosti vypariť zo starostovho domu aj z Veľkého Petrovca. Po tom, čo neuspela pri svojej obhajobe a Andrej ju opäť sklamal, už nemá pre ňu zmysel, aby tu ostala. Prekvapí ju však Lucia, ktorá ju prehovára, aby neodchádzala. Nahovára ju, aby požiadala súd, nech vyrieši jej spor o majer. Júlia pochopí, že nemôže zbabelo ujsť a rozhodne sa znovu bojovať o svoj majetok. Klebetnice na fare vymýšľajú plán, ako usvedčiť Lydku z nevery a uchrániť tak dedinu pred morálnym úpadkom. Chcú sa vlámať do šatne futbalistov, z Ronaldovho mobilu napísať Lydke esemesku, aby sa stretli a prichytiť ich pri čine.
Júlia (ZUZANA SLÁMKOVÁ) si pobalila všetky veci, chce sa v tajnosti vypariť zo starostovho domu aj z Veľkého Petrovca. Po tom, čo neuspela pri svojej obhajobe a Andrej (DANO JUNAS) ju opäť sklamal, už nemá pre ňu zmysel, aby tu ostala. Prekvapí ju však Lucia (LUCIA DUBOVANOVÁ), ktorá ju prehovára, aby neodchádzala a obe idú ešte na kávu.
Kristína (KRISTÍNA GUŠTAFÍKOVÁ) je šťastná a chystá pre Dana (PETER MATTES) tentoraz prekvapenie ona.
Aj napriek sľubu, Lucia prehovára Júliu, aby ostala. Nahovára ju, aby požiadala súd, nech vyrieši jej spor o majer. Júlia pochopí, že nemôže zbabelo ujsť a rozhodne sa znovu bojovať o svoj majetok.
Klebetnice na fare vymýšľajú plán, ako usvedčiť Lydku (IVETA PENTHOROVÁ) z nevery a uchrániť tak dedinu pred morálnym úpadkom.
Andrej je šťastný, že Júlia neodišla a snaží sa jej včerajšiu situáciu vysvetliť. Namiesto toho však atmosféru ešte väčšmi zhorší, keď Júlii povie, že ju nemôže vodiť za ručičku a musí byť samostatná. Júlia treskne Andrejovi na stôl peniaze za prenájom izby a oznámi mu, že okrem toho, že je jeho podnájomníčka, už medzi nimi nič viac nie je. Andrej je zúfalý a nepomôže mu ani jeho dcéra Lucia, ktorá si tiež myslí, že je zbabelec.
Martin (MARCEL KLÍMA), Lucia a farár chystajú pre deti stanovačku. Jana (DÁŠA LAUROVÁ) sľúbi Martinovi, že pôjde aj ona. Lucia tým nie je nadšená. Júlia žiada svojho právnika, aby dal jej prípad na súd. Ten ju však už nechce zastupovať, preto predáva jej prípad niekomu inému.
Kristína prichystala Danovi prekvapenie - piknik na mieste, kde sa prvý raz pobozkali. Andrej sa snaží udorbiť si Júliu vlastnoručne navarenou večerou, ale Júia odmietne. Júlia prichádza na majer, aby férovo oznámila Petrovičovcom, že sa o majer bude súdiť. Rudo (FRANTIŠEK HARNÚŠEK) je vytočený, ale hlavne sa mu nepáči, že Dano sa Júlii zastáva. Marcela (TATIANA ŠTÚROVÁ) prezradí Rudovi, že Dano má niečo s Kristínou.
Veľký plán klebetníc, ako usvedčiť Lydku z nevery, stroskotá. Keď sa ženy vlámu do šatne futbalistov, sú odhalené skôr, než stihnú z Ronaldovho mobilu napísať Lydke esemesku, aby sa stretli.
Dano pred otcom prizná, že má Kristínu rád. Rudo to neschvaľuje.
Ronaldo (DOMINIK GAJDOŠ) sa vkradne k Lydke cez okno za bieleho dňa. Dovalí sa ale Tóno (ADOLF ACHBERGER) z práce a Ronaldo sa musí skryť.
Marcela provokuje Kristínu, povie jej, že medzi ňou a Danom niečo bolo. Kristína si to hneď ide vybaviť s Danom, ktorý ju presvedčí, že to nie je pravda. Zatiaľ čo oni sa udobrujú, Karolína (KAROLÍNA KUBÁNKOVÁ) povie dedovi, že mama je u Dana. Ďuri (PAVOL TOMČÍK) sa naštve a ide si po ňu. Vytiahne ju z Danovej izby.
Ronaldo odchytí Lydku pred obchodom a chce, aby s ním išla do wellnessu. Lydka po tom, čo ich Tóno skoro načapal, odmietne. Ronaldo neváha a v obchode pozýva do wellnessu Janu, keďže už má poukazy. Jana sa s ním dohodne, aj napriek tomu, že v tom čase plánovala ísť na stanovačku s Martinom.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist