JOJ

Dedičstvo (6)

16.1.2017 od 10:35 do 12:00

Nová cesta
Júliu trápi, že sa kvôli nej a Andrejovi jeho dcéry hádali. Andrej ju však presvedčí, že sú dospelí a všetko sa časom utrasie. Zatiaľ čo Lucia ich vzťahu žičí, Jana je zásadne proti. Klebety o Júlii a starostovi sa už po dedine rozšírili a celý Petrovec sa postavil proti ich vzťahu.
Dano žiada Andreja, aby urýchlene podpísal stavebné povolenia pre jeho pozemky, kde má vyrásť obytná oblasť Majka. Andrej odmieta obísť predpisy, Dano sa ho snaží podplatiť. Andrej sa rozhodne povolenia podpísať, ale chce od Dana, aby dali Júlii pokoj. Jana vykričí Júlii, že je s jej otcom len preto, aby jej pomohol získať majer.
Júlia sa ale rozhodla, že už o majer bojovať nebude a svoj sen si splní inak. Chce kúpiť starý dom v Petrovci a prerobiť ho na detský domov. Do domu starostu sa dorúti Iveta aj s Pepem a predstaví sa Júlii ako - ešte stále - zákonitá manželka. Z Júliinej reakcie pochopí, že túto informáciu jej Andrej zabudol povedať. Andrej povie Ivete, že sa chce s ňou konečne rozviesť, ale ona si stojí za svojím - pokiaľ jej nevyplatí polovicu domu, rozvod nepodpíše. Andrej sa snaží situáciu Júlii vysvetliť, ale Júlia je sklamaná, že ju oklamal.
Po krátkom váhaní sa Lydka rozhodne ísť za Ronaldom, ale po milovaní s ním dostane znova výčitky svedomia a v noci prepadne farára, že sa chce vyspovedať. Sľubuje, že tentoraz to bolo už naozaj naposledy.

Dlhá popiska
Júliu (ZUZANA SLÁMKOVÁ) trápi, že sa kvôli nej a Andrejovi (DANO JUNAS) jeho dcéry hádali a má pocit, že to nebolo správne. Andrej ju však presvedčí, že sú dospelí a všetko sa časom utrasie. Andrej si to hneď vybavuje s oboma dcérami. Zatiaľ čo Lucia (NIKOLA DUBOVANOVÁ) ich vzťahu žičí, Jana (DÁŠA LAUROVÁ) je zásadne proti. Stále totiž dúfala, že sa s mamou jedného dňa k sebe vrátia. Klebety o tom, čo sa udialo na rande, sa už po dedine rozšírili. Zdenka (DRAHOMÍRA PANUŠKOVÁ) si to nenechá ujsť a hneď do Andreja rýpe. Ten ju však schladí tým, že vzťah s Júliou otvorene priznáva.
Darina (LUCIA FRIČOVÁ STANKOVSKÁ) sa na majeri zoznamuje s Marcelou (TATIANA ŠTÚROVÁ) a Rudovi (FRANTIŠEK HARNÚŠEK) prináša novinky o vzťahu Júlie a starostu a o tom, že celý Petrovec s tým nesúhlasí.
Dano (PETER MATTES) žiada od Andreja, aby urýchlene podpísal stavebné povolenia pre jeho pozemky, kde má vyrásť obytná oblasť Majka. Andrej odmieta obísť predpisy. Dano sa snaží Andreja podplatiť. Andrej sa rozhodne podpísať, ale chce od Dana, aby dali Júlii pokoj. Jana vykričí Júlii, že je s jej otcom len preto, aby jej pomohol získať majer.
Júlia sa ale rozhodla, že už o majer bojovať nebude a svoj sen si splní inak. Chce kúpiť starý dom v Petrovci a prerobiť ho na detský domov.
Do domu starostu sa dorúti Iveta (LUCIA MUSELÍKOVÁ) aj s Pepem (BORIS PALOVIČ) a predstaví sa Júlii ako - ešte stále - zákonitá manželka. Z Júliinej reakcie pochopí, že túto informáciu jej Andrej zabudol povedať. Andrej povie Ivete, že sa chce s ňou konečne rozviesť, ale ona si stojí za svojím - pokiaľ jej nevyplatí polovicu domu, rozvod nepodíše. Andrej sa snaží situáciu Júlii vysvetliť, ale Júlia je sklamaná, že ju oklamal.
Jana sa opäť poháda s Martinom (MARCEL KLÍMA). Prichystala pre nich romantický deň, ale Martin nemôže, pretože sľúbil rodičom, že im pomôže s maľovaním domu. Marcela sa ponúkne Danovi, že postráži Karolínku (KAROLÍNA KUBÁNKOVÁ), keď má on prácu. Nedáva na ňu pozor a Karolínka si poreže nohu. Je z toho krik. Dano tam doletí a za ním hneď Kristína (KRISTÍNA GUŠTAFÍKOVÁ), ktorá vynadá Danovi, že sa nepostaral o malú ako sľúbil.
Júlia hľadá domy na predaj v dedine, stretne Lydku (IVETA PENTHOROVÁ), ktorá sa ponúkne, že jej s tým pomôže. To neunikne ušiam dedinských klebetníc. Lucia ide ochotne pomáhať Strakovcom s maľovaním, a keď ju u nich nájde Martin, je prekvapený. Strávia spolu pri maľovaní príjemný deň.
Marcela sa ospravedlňuje Danovi v jeho izbe za to, že neustrážila Karolínku a posťažuje sa na Ruda, že je k nej hrubý. Využije príležitosť a zvádza Dana, ktorý ju ale tvrdo odmietne.
Tóno (ADOLF ACHBERGER) je z prípravy žatvy taký unavený, že zaspí v aute pred domom. Nájde ho Ronaldo (DOMINIK GAJDOŠ). Zvoní Lydke, ktorá si ale myslí, že jej prišiel zase dávať nemravné návrhy. Lydka dovlečie domov zmoreného Tóna, ktorý spí ďalej v obývačke a nič nevníma. Lydka sa, po krátkom váhaní, rozhodne ísť za Ronaldom. Lydka má po milovaní s Ronaldom zase výčitky svedomia a v noci prepadne farára, že sa chce vyspovedať. Gitka ju nechce pustiť, ale Lydka je neodbytná. Lydka pri spovedi sľubuje, že tentoraz to bolo naposledy.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist