JOJ Plus

Prístav nádeje

10.12.2016 od 13:55 do 16:20

Sympatická Birdee Pruittová (Sandra Bullocková) je hosťom najsledovanejšej tlak show, ale prežije tu priamo počas živého vysielania hroznú novinku. Jej manžel Bill (Michael Parré) ju podvádza s jej najlepšou kamarátkou Connie (Rosanna Arquetteová) a chce sa rozviesť.
Ešte v ten istý večer opustí šokovaná a sklamaná žena so svojou osemročnou dcérou Bernice (Mae Whitmanová) ich dom v Chicagu a vráti sa domov, do rodného mestečka Smithville v Texase, kde žije jej svojrázna matka Ramona Calvertová (Gena Rowlandsová) v dome plnom vypchatých zvierat. Otec je už úplne senilný a žije v ústave, ale matka prijme dcéru a vnučku s obrovskou láskou. Bernice sa tu zoznámi so svojím bratancom Travisom (Cameron Finley), ktorého tu matka odložila, aby sa mohla venovať filmovej kariére.
Birdee čoskoro však zistí, že takmer všetci obyvatelia mestečka, kde ju kedysi ako študentku niekoľkokrát vyhlásili za kráľovnú krásy, vedia z televízneho vysielania show o krachu jej manželstva s Billom, ktorý bol vtedy obľúbeným kapitánom futbalového mužstva. To len prehĺbi krízu, v ktorej sa po nečakanom životnom zvrate ocitla a Birdee upadá do čoraz hlbšej letargie.
Ani jej matka ju nedokáže z nej vytiahnuť, hoci pozve na večeru jej bývalého priateľa a nápadníka Justina Matissea (Harry Connick Jr.), ktorý sa nedávno vrátil z Kalifornie. Keď už žena takmer nevstáva z postele a nedbá na seba, vloží sa do veci Ramona a donúti dcéru, aby sa vzchopila.
Birdee se dá do poriadku a vyberie sa hľadať prácu. V sprostredkovateľni práce sa stretne s bývalou spolužiačkou, ktorá jej dá škodoradostne najavo, že Birdee, ktorá nikdy nemusela pracovať, vlastne nič nevie. Nakoniec jej však dohodí aspoň miesto u miestneho fotografa, kde má obsluhovať automat na vyvolávanie fotografií.
Hneď prvú zákazku však žena vinou pokazeného prístroja zničí a zákazníčka, zhodou okolností tiež bývalá spolužiačka, si na nej pomstychtivo vyleje zlosť. Svedkom scény je aj Justin, ktorý Birdee upokojí a pozve ju na rybačku.
A tak Birdee s pomocou rázovitej matky a skromného priateľa Justina nachádza novú životnú rovnováhu a nádej do budúcnosti, a podarí sa jej tiež pomôcť dcére Bernice, ktorá ťažko nesie zradu milovaného ocka a zo všetkého obviňuje Birdee. Tá totiž stále verí, že otec sa vráti.
Jej ilúzie sa však zrútia vo chvíli, keď babička zomrie a na pohreb príde aj Bill, ktorý o svoju dcéru vôbec neprejavuje záujem...
Bernice verila ockovým sľubom, ale keď ju odmietne vziať so sebou, zrúti sa. Konečne aj Birdee pochopí, že budúcnosť bude predsa len spojená s milujúcim Justinom...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist