Markíza

Všetko alebo nič

28.5.2022 od 20:30 do 23:05

Zaujímavosti:
Trojicu Lindu (Táňa Pauhofová), Vandu (Klára Issová) a Eda (Ľuboš Kostelný) spája vrúcne  priateľstvo. Stredobodom ich bláznivého života je malé kníhkupectvo, v ktorom všetci pracujú. Všetko naruší okúzľujúci Jakub (Michał Żebrowski), ktorý vnesie do života slobodnej mamičky Lindy plno vášne a prísľubov na nový vzťah, no rozdielnosť pováh a náhľadu na svet robí ich vzťah komplikovanejším, ako by sa zdalo. Všetko alebo nič je príbehom o vzťahoch, ktoré nás valcujú, o ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, o mužoch, na ktorých sa nezabúda... aj keď vlastne toho nie sú hodní. Príbeh popretkávaný sarkazmom, humorom, hnevom, beznádejou, vášňou, smiechom, slzami, mužským egom a ženským sebavedomím. Príbeh tak skutočný, že v ňom objavíte samých seba!
Linda (Táňa Pauhofová) a Vanda (Klára Issová) sú krásne tridsiatničky, nerozlučné kamarátky a tiež spolumajiteľky malého kníhkupectva v centre mesta. Linda je rozvedená, vzdelaná, praktická, má malú dcéru a pocit zodpovednosti. Ten naopak chýba Vande, slobodnej, veselej, nezávislej kráske, ktorá síce mužov priťahuje ako magnet, ale jej živelnosti žiadny nestačí. A tak hľadá toho pravého. Aktívne. V obchode s nimi pracuje Edo (Ľuboš Kostelný), ktorý tiež túži po láske na veky vekov, ale ako plachý, citlivý a introvertný gay to má ťažké. Životy tejto trojice nakoniec rovnako zamotá niekoľko mužov. Linde charizmatický developer Jakub (Michał Żebrowski), ktorý nie je tým, kým sa zdá byť. Vande bývalý profesor z vysokej školy Aladar (Krzysztof Tyniec), ktorého je ochotná si vziať "pretože ju má rád". A Edo sa už zase prispôsobuje ďalšiemu priateľovi, Leovi (Petr Vaněk). Nakoniec ale všetko dopadne úplne inak, než všetci čakali.
     Nakrúcanie filmu trvalo takmer 5 rokov. V roku 2015 dokonca hrozilo, že snímku kvôli nedostatku peňazí nedokončia.
     Ako prvá sa nakrúcala scéna, v ktorej Linda a Vanda zapíjajú pri jazere sklamanie z Ríma.
     Zastavenie lanovky, na ktorej Linda, Vanda a Edo uviazli, sa nakrúcalo skoro ráno a ich volanie o pomoc sa muselo nakrúcať na viackrát, lebo z lesa sa vždy ozval nejaký lyžiar, ktorý sa ponáhľal pomôcť.
     O titulné piesne k filmu sa postarali speváčky Dara Rolins a Ewa Farna.
     Očakávaný filmový debut Evity Urbaníkovej vyvolal extrémny divácky záujem. Počas premiérového víkendu vypredával kinosály po celom Slovensku a spolu si ho prišlo pozrieť rekordných 64 931 divákov. Celkovo sa zaradil medzi najnavštevovanejšie filmy v slovenskej histórii - konkrétne na tretiu priečku.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist