Doma

Nebo je pre všetkých

14.5.2022 od 23:05 do 01:40

Zaujímavosti:
Inšpiratívny skutočný príbeh obchodníka s umením Rona Halla (Greg Kinnear), ktorý sa spriatelí s bezdomovcom Denverom (Djimon Hounsou). Dúfa, že tým zachráni svoje rozpadajúce sa manželstvo s Debbie (Renée Zellweger), ženou, ktorej sny zavedú trojicu na najpozoruhodnejšiu cestu ich životov.
Inšpiratívny skutočný príbeh na motívy bestselleru New York Times hovorí o kráse ľudskej duše. Úspešný obchodník s umením Ron Hall (Greg Kinnear) a jeho žena Debbie (Renée Zellweger) vedú zdanlivo dokonalý život. Keď sú však ich viera a rodina podrobené skúške, nečakané puto s bezdomovcom Denverom Mooreom (Djimon Hounsou) ich zavedie na pozoruhodnú cestu, na ktorej sa zrodí priateľstvo na celý život. Film, ktorý je kritikmi velebený ako "silný a podnetný", ukazuje, ako obyčajná láskavosť dokáže všetko zmeniť.
Združenie amerických hudobníkov zažalovalo filmovú spoločnosť Paramount Pictures za to, že hudbu k filmu nechalo nahrať na Slovensku. Štúdio tak údajne porušilo ustanovenie kolektívnej zmluvy, podľa ktorej hudbu k filmom produkovaným v USA alebo v Kanade, musí Paramount nahrať v týchto štátoch.
Vo filme účinkujú dvaja držitelia Oscara: Renée Zellweger a Jon Voight; a dvaja nominovaní na Oscara: Greg Kinnear a Djimon Hounsou.
Pôvodne to mal byť prvý film Renée Zellweger po šiestich rokoch. Tento film mal dátum premiéry v apríli 2016, no neskôr bol posunutý na február 2017 a tak sa napokon Dieťa Bridget Jonesovej (2016) stalo jej prvým návratom na strieborné plátno po dlhšej prestávke.
Fotky skutočnej rodiny Hallovcov spolu s Denverom sú zobrazené počas záverečných titulkov spolu s informáciami o jeho misii, dobročinnej zbierke a nakoniec zaznie aj hlasový prejav Denvera.
Renée Zellweger a Greg Kinnear sa objavili vo filme Sestrička Betty (2000).

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist