DajTo

Prísne tajná misia

2.2.2022 od 20:30 do 23:00

Krátka anotácia:
Ich úlohou je zastaviť bojový prototyp, ktorý sa vymkol spod kontroly. Má však nad nimi značnú prevahu...
Anotácia:
EDI, nové bojové lietadlo americkej armády, nepotrebuje žiadneho pilota riadi ho totiž superpočítač! Veliteľ letky Ben Gannon (Josh Lucas) a jeho najlepší piloti Kara Wadeová (Jessica Biel) a Henry Purcell (Jamie Foxx), v ktorých formácii má tento zázrak techniky oddnes lietať, sú však značne skeptickí, hoci stroj zatiaľ neurobil žiadnu chybu a poslušne vykonáva všetky rozkazy. To sa však dramaticky zmení v momente, keď ho pri jednom z bojových nasadení trafí blesk! Mimoriadne citlivá elektronika zrazu nereaguje tak, ako by mala! Vlastne sa zdá, akoby stroj náhle získal vedomie akoby sa uňho vyvinula slobodná vôľa! Náhle sa tak z nukleárnymi zbraňami vyzbrojeného prototypu stáva nepredvídateľné nebezpečenstvo, ktoré treba čo najskôr eliminovať. Rozkaz znie: Zostreliť! Ibaže... Ako to dokázať, keď aj nezasväteným je už na prvý pohľad jasné, že v tomto prípade má moderná technológia nad ľudským potenciálom značnú prevahu?
Dlhá anotácia:
Skúsení piloti, Ben Gannon (Josh Lucas), Kara Wade (Jessica Biel) a Henry Purcell (Jamie Foxx), sú členmi elitnej divízie, ktorá lieta s utajovaným typom stíhačky nazvanej Talon. Ich nadriadený dôstojník George Cummings (Sam Shepard) predstaví tímu nového wingmana lietadlo bez ľudskej posádky prezývané EDI, ktorého pilotáž je riadená umelou inteligenciou. Aj napriek tomu, že sa Ben zdráha vyraziť do boja za asistencie počítačom riadeného stroja, Cummingsov priamy rozkaz je nútený splniť.K úžasu všetkých pilotov sa stroj ukáže byť veľmi užitočnou súčasťou letky a misia je úspešne dokončená.
Na spiatočnej ceste je však EDI zasiahnuté bleskom a v jeho kybernetickom mozgu dôjde k nepredvídateľným zmenám. Navzdory Benovým a Henryho výhradám Cummings prehlási, že EDI je pripravené znovu vzlietnuť.
Na ďalšej misii, ktorej cieľom je eliminovať vojenského diktátora vo vzdialenej čínskej provincii, sa problémy s EDI len zhoršujú. Ben usúdi, že riziko, ktoré prevedenie útoku predstavuje, je až príliš vysoké na to, aby ho s Henrym a Karou podstúpili.
Keď misiu odvolá, EDI sa vzbúri proti priamemu rozkazu a útok zrealizuje. Situácia sa vyhrotí v okamžiku, keď sa EDI rozhodne uskutočniť prísne tajnú misiu, ktorá by v prípade úspechu mohla vyústiť v celosvetový nukleárny konflikt. A Ben je jediný, kto môže hroziacej katastrofe zabrániť...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist