DajTo

Besnenie

25.1.2022 od 20:30 do 22:40

Krátka anotácia:
Keď sa tri rôzne zvieratá nakazia nebezpečným patogénom, ktorý ich premení na obrovské zúriace monštrá, primatológ Davis Okoye (Dwayne Johnson) a genetická inžinierka Dr. Kate Caldwellová (Naomie Harris) spoja svoje sily, aby im zabránili zničiť Chicago.
Dlhá anotácia:
Medzi samotárskym primatológom Davisom Okoyeom (Dwayne Johnson) a výnimočne inteligentným gorilím samcom Georgeom, o ktorého sa Davis stará od jeho narodenia, vzniklo veľmi pevné puto. Nevydarený nebezpečný genetický experiment však zmení tohto mierneho ľudoopa na obrovské zúriace monštrum. A ako by to nestačilo, čoskoro sa zistí, že podobne sú zmutované aj ďalšie zvieratá. Keď sa títo umelo vytvorení alfa predátori nekontrolovateľne rútia Severnou Amerikou a ničia všetko, čo im príde do cesty, Okoye začne v spolupráci so zdiskreditovanú genetickou inžinierkou Dr. Kate Caldwellovou (Naomie Harris) vyvíjať protilátku a prebíja sa nevyspytateľným bojiskom, nielen aby zastavil hroziaci celosvetovú katastrofu, ale tiež aby zachránil strašného netvora, ktorý býval jeho priateľom.
Zaujímavosti:
Film je adaptáciou arkádovej videohry "Rampage" spoločnosti Midway Games z roku 1986. Filmové štúdio Warner Bros. v roku 2009 zaplatilo tejto krachujúcej spoločnosti 33 miliónov amerických dolárov za práva na adaptáciu, pričom tie sa týkajú aj známej videohernej série "Mortal Kombat".
Vo filme bol trochu pozmenený pôvod obrích zvierat. Zatiaľ čo v hre sú to pôvodne ľudia, ktorí zmutovali, vo filme zmutujú priamo zvieratá.
Ide o druhý film Dwaynea Johnsona, ktorý je založený na videohre. Tým prvým bol Doom (2005).
Vo filme zaznejú z troch zvierat iba mená gorily a vlka - George a Ralph. Meno krokodíla vo filme použité nie je, volá sa však Lizzie.
Obrie zvieratá priviedla k životu novozélandská spoločnosť Weta Digital, ktorú založil slávny režisér Peter Jackson. Spoločnosť Weta Digital získala 5 Oscarov za najlepšie vizuálne efekty. A to za filmy Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001), Pán prsteňov: Dve veže (2002), Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003), King Kong (2005) a Avatar (2009).

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist