DajTo

Bláznivá hliadka

16.12.2021 od 00:00 do 01:50

Krátka anotácia:
Kalifornská diaľničná polícia má problém. Zdá sa, že niektorí z policajtov sú zapletení vo veľkej mnohomiliónovej lúpeži. Prípad majú vyriešiť agent FBI Frank Poncherello (Michael Peňa), pracujúci v utajení, a jeho kolega, nováčik Jon Baker (Dax Shepard)...
Dlhá anotácia:
Jon Baker (Dax Shepard) a Frank "Ponch" Poncherello (Michael Peňa) práve nastúpili do kalifornskej motorizovanej diaľničnej hliadky, každý však z iných dôvodov. Jon je životom ostrieľaný motorkár a snaží sa dať do poriadku svoj život i manželstvo. Nafúkaný Frank je tajný federálny agent vyšetrujúci mnohomiliónovú lúpež, v ktorej môžu mať prsty ich skorumpovaní kolegovia. Táto na prvý pohľad nesúrodá dvojica chce dokázať veľké veci, to sa však ľahko povie, ale horšie vykoná. Niet preto divu, že problémy na seba nenechajú dlho čakať. Našťastie, kombinácia Jonovho vodičského talentu a Frankových skúseností môže priniesť vytúžené ovocie. Ak však ešte predtým jeden druhého nedoženú k šialenstvu.
Zaujímavosti:
Film vznikol podľa pôvodného akčného kriminálneho seriálu s názvom CHiPs, ktorý v rokoch 1977-1983 vysielala americká stanica NBC. V šiestich sezónach sa dožil celkovo 139 epizód a jedného celovečerného filmu.
V priebehu celého filmu vidíme hlavne motorky Ducati Hypermotard 1100S a BMW R1200RT-P.
V záverečnej scéne v sanitke stvárňuje zdravotníka herec Erik Estrada, ktorý hral postavu "Poncha" v pôvodnom seriáli CHiPs.
Film bol natočený v Palmdale, v Kalifornii.
V záverečných titulkoch hrá legendárna skladba "California Love" od Tupaca Shakura, ktorá je považovaná za hymnu Západného pobrežia.
Režisér Dax Shepard dlhodobo túžil tento film natočiť a vnímal ho veľmi osobne.
Dax Shepard robil drvivú väčšinu kaskadérskych kúskov sám bez pomoci.
Dax Shepard pôvodne chcel do role záporáka obsadiť Brada Pitta.
Dax Shepard a Kristen Bell, ktorí vo filme hrajú manželov, sú manželia aj v skutočnosti, majú spolu dve deti.
V predchádzajúcom seriáli mali filmári plnú podporu od CHP (California Highway Patrol) a taktiež aj licenciu na používanie ich log a odznakov. V tomto filme tomu tak nebolo.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist