Markíza

Fantastické zvery a ich výskyt

12.12.2021 od 08:20 do 11:10

Zaujímavosť:
Do New Yorku v roku 1926 prichádza zvláštny mladík, pán Scamander (Eddie Redmayne). V ruke drží ošúchaný kufor a namieril si to do centra, keď sa pri banke stane niečo neočakávané - z kufra zmizne pár zverov a začnú robiť po meste neplechu. Jeho úlohou je chytať ich, lenže do cesty sa mu pripletie nádejný pekár Jacob Kowalski (Dan Fogler) a Tina Goldstein (Katherine Waterston) z Magického kongresu. Berie ich na misiu, ale v New Yorku predsa vyčíňa ešte iná sila, o ktorej vedia niektorí, sledujú ju a nevedia si vysvetliť rozličné škody či nevídané javy. Na rozdiel od pokročilej Európy, v Amerike stále žijú mágovia v utajení a je otázka času, či krehká rovnováha raz neskončí...
Mlok Scamander (Eddie Redmayne) sa v roku 1926 vracia z cesty okolo sveta, počas ktorej našiel a zdokumentoval pestrú paletu čarovných tvorov. Prichádza do New Yorku so svojím bezodným kufríkom. Potom si ho omylom vymení s telnatým pekárom Jacobom (Dan Fogler), ktorý spôsobí, že niektoré zo zvierat sa rozutekajú do ulíc. Stane sa tak v ten najmenej vhodný moment - jednak ide o zvieratá, ktoré sú v Amerike zakázané, a zároveň americká čarodejnícka komunita čelí svojmu odhaleniu pred normálnymi ľuďmi, ktorí síce o čarodejnom svete nevedia, ale po sérii bizarných úkazov po celom meste začínajú niečo tušiť. Začína sa tak honba nielen za fantastickými tvormi, ale aj za temným prízrakom, ktorý sužuje New York a ohrozuje dokonalé utajenie sveta čarodejníkov.
Úspešný kinohit Fantastické zvery a ich výskyt je inšpirovaný knižnou predlohou J. K. Rowlingovej. Nejde o prequel ani o pokračovanie jej svetoznámej série o Harrym Potterovi, ale o rozšírenie čarodejníckeho sveta.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist