Doma

Klinika Hope I (2)

27.10.2021 od 19:35 do 20:30

Všeobecná anotácia:
Doktor Charlie Harris pracuje so svojou snúbenicou a taktiež doktorkou Alex Reidovou v nemocnici Hope Zion v Toronte. Sú zamilovaní a večer sa majú brať. Lenže osud to chcel inak - do ich taxíka narazí iné auto. Obaja pomôžu zraneným, ale Charlie následne upadne do kómy. Alex robí všetko čo môže, aby Charlieho zachránila. Jeho duch sa však dostal mimo svojho tela, a tak teraz blúdi po chodbách nemocnice. Dr. Joel Goran, nová chirurgická posila Hope Zion a bývalý priateľ Alex, sa ocitne pri nehode autobusu. Do nemocnice tak nastúpi o deň skôr, pretože tam príde spolu so záchranármi. A keď je Dr. Harris v kóme, preberá Joel jeho pacientov. Medzi nimi aj bývalého vojaka Shawna Pricea, ktorý má na ruke nádor a má mu byť amputovaná celá ruka. Alex sa medzitým snaží prísť na iné myšlienky prácou, preto sa venuje mladej Angele, ktorá do nemocnice prišla s bolesťami brucha, avšak nakoniec porodí chlapčeka...
I. 2
U Charlieho sa zastaví jeho bývalá manželka Mel. Snaží sa Alex nahovoriť na rôzne metódy toho, ako ho dostať z kómy, medzi ktorými je aj stimulačná terapia. Alex tak nejako vie, že to zrejme nezaberie, ale napriek tomu je ochotná to skúsiť. Malý chlapec menom Cal, ktorý má bolesti brucha, je prijatý ako pacient. Jeho problémy sú zrejme vyriešené a tak je onedlho prepustený. Lenže keď sa s ním Alex v čakárni zhovára, zrazu sa zrúti na zem. Na niekoľko sekúnd stráca pulz a ocitá sa vedľa Charlieho ducha. Jedna pacientka, Kym Spencerová, má dvojitú zlomeninu chodidla. Stratila príliš veľa krvi a potrebuje transfúziu, avšak ona aj jej manžel sú proti. Ich náboženstvo totiž transfúziu prísne zakazuje. Lenže Kymin stav sa zhoršuje...
Dr. Charlie Harris (Michael Shanks), charizmatický primár chirurgie v torontskej nemocnici Hope Zion, sa po autonehode cestou na vlastnú svadbu ocitne v kóme a zanechá tak nemocnicu v úplnom chaose. Jeho snúbenica a taktiež chirurgička, Dr. Alex Reidová (Erica Durance), sa spolu s ďalšími členmi nemocničného tímu zo všetkých síl pokúša o záchranu jeho života. Plné ruky práce však majú aj s ostatnými pacientmi nemocnice. Charlie medzitým v podobe ducha vo svojom smokingu blúdi po chodbách nemocnice a nie je si istý, či vidí skutočnú realitu, alebo je to všetko len výplod jeho vlastnej predstavivosti. Do toho všetkého sa primieša aj nová chirurgická posila v podobe Dr. Joela Gorana (Daniel Gillies), bývalého priateľa Alex.
Za dočasnú primárku chirurgie je miesto Charlieho vymenovaná Dr. Dana Kinneyová (Wendy Crewson), ktorá sleduje pracovný výkon Alex pod prísnym drobnohľadom. Kinneyová spochybní Alexinu schopnosť byť hlavnou chirurgickou rezidentkou, keďže sa jej pozornosť sústreďuje na snúbenca v kóme. Alex musí dokázať, že je stále vynikajúcou chirurgičkou, aj keď práve prežíva najťažšie chvíle svojho života.
Spolu so svojimi kolegami lekármi - čerstvou chirurgickou rezidentkou Dr. Maggie Linovou (Julia Chan), Alexiným dobrým priateľom a Charlieho neurochirurgom Dr. Shahirom Hamzom (Huse Madhavji) a psychiatrom Gavinom Murphym (Kristopher Turner) - vyvíja Alex najväčšie úsilie, aby dokázala zachraňovať životy a našla rovnováhu medzi schopnosťou medicíny liečiť a liečivou silou nádeje.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist