DajTo

Ostreľovač

27.10.2021 od 20:30 do 23:10

Krátka anotácia:
Ešte včera bývalému vojakovi Bobovi záležalo najmä na jeho cti. Dnes mu však ide oživot! Anielen jemu...
Anotácia:
Režisér akčnej drámy Training Day Antoine Fuqua natočil ďalší film z žánrovej kategórie, v ktorej sa cíti najlepšie. Hrdinom Ostreľovača je elitný sniper, ktorý sa ocitne v nezávideniahodnej situácii, keď je obvinený z pokusu o atentát na amerického prezidenta. V nerovnom súboji jedinca proti systému sa Mark Wahlberg vydáva po stopách osamelých bojovníkov, ktorí museli zužitkovať všetky svoje schopnosti k tomu, aby v tejto vopred prehranej hre prežili a zvíťazili.
Dlhá anotácia:
Bývalý špičkový armádny prieskumník a ostreľovač Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) zavesil kariéru na klinec potom, čo sa stal obeťou jedného obzvlášť nepekného podrazu organizovaného vyššími miestami. Napriek tomu ho na jeho samote vysoko v horách prekvapí penzionovaný plukovník Johnson (Danny Glover), ktorý ho požiada o pomoc.V hre je život amerického prezidenta a údajne len Bobove mimoriadne schopnosti a jeho presná muška môžu túto hrozbu eliminovať. S veľkou nechuťou sa do akcie zapojí a príliš neskoro zistí, že sa stal obeťou podrazu číslo dva. Z hrdinu, na ktorom závisel osud celého národa, sa tak razom stáva "hlavná postava" novinových titulkov, na ktorých je označovaný za osamelého zabijaka, ktorý sa pokúsil zastreliť hlavu štátu.V zúfalom boji s časom má Bob jedinú nádej zistiť, kto a prečo ho do tohto komplotu zatiahol. Veľa šancí nemá, pretože proti nemu stojí celá krajina a na svojej strane má len neskúseného agenta FBI (Michael Pena) a dievča svojho zabitého parťáka (Kate Mara). Čím ďalej Bob uniká z perfektne pripravenej pasce, tým je mu jasnejšie, že v ohrození nie je len jeho život, ale tiež osud celej Ameriky.
Zaujímavosť:
Mark Wahlberg schudol kvôli úlohe Ostreľovača 10 kíl. Prejsť musel náročným streleckým tréningom pod dohľadom špičkových odborníkov ahoci je ľavák, pre tento film sa musel naučiť, ako byť pravákom.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist