Doma

New Amsterdam I (1)

20.9.2021 od 18:30 do 19:25

I. 1
Doktor Max Goodwin nastupuje ako šéf nemocnice New Amsterdam. Chce, aby nemocnica skutočne pomáhala ľuďom a aby boli lekári zaujatí svojou prácou, zavádza preto razantné zmeny. Pri tom sa stíha zoznamovať s personálom a sledovať niekoľko prípadov - chlapca vykazujúceho známky nakazenia Ebolou, niekoľkokrát zneužitého dievčaťa, ktoré sa lieči na psychiatrii, či ženy, ktorá bola vyhlásená za mŕtvu. Súčasne však musí riešiť aj svoje osobné problémy.
I. 2
Max robí v nemocnici ďalšie zmeny a spôsobuje značný rozruch. Navyše sa snaží venovať aj svojej manželke Georgii a odmieta sa zaoberať svojím zdravotným stavom, preto sa vyhýba Helen Sharpeovej. Na úrazovke skončí mladá haitská žena so srdcovými problémami. Floyd u nej nechce nechať vykonať tradičný ozdravný rituál. Iggy Frome a Vijay Kapoor sa dostanú do stretu so štátnymi nariadeniami, keď chcú svojmu detskému pacientovi vysadiť veľké množstvo liekov, ktoré mu boli predpísané a ktoré poškodzujú jeho zdravie. Helen začína znova liečiť pacientov a dosť ju to emočne zasiahne.
Všeobecná anotácia:
Na obrazovky televízie Doma prichádza americký seriálový hit z lekárskeho prostredia. New Amsterdam čerpal inšpiráciu z Bellevue, najstaršej verejnej nemocnice v Amerike. Hlavným hrdinom je nadaný a očarujúci doktor Max Goodwin, ktorý bol čerstvo zvolený do čela nemocnice. Goodwin je rozhodnutý odstrániť všetku byrokraciu a pokúsiť sa poskytovať špičkovú zdravotnú starostlivosť pre všetkých. Ale ako to môže dosiahnuť práve on? Doktori a ostatný personál už toto všetko počuli mnohokrát. Goodwin však neberie "nie" ako odpoveď, pokúsi sa rozhýbať stojaté vody a vdýchnuť nemocnici nový život. Ide totiž o jediné miesto na svete, ktoré je schopné liečiť pacientov s Ebolou, väzňov z jednej z najhorších väzníc na svete, aj prezidenta USA pod jednou strechou. Chce nemocnicu vrátiť na výslnie a zaistiť jej stále miesto na mape.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist