DajTo

Légia

20.9.2021 od 23:00 do 01:05

Krátka anotácia:
Keď peklo zavládne svetu a padne i posledný anjel... Boľavý a ťažký boj ľudstva o prežitie a spásu sa, žiaľ, iba začína!
Anotácia:
Boh prestal veriť v ľudskú rasu, a preto na Zem zoslal apokalypsu. Slabší napádajú silnejších, svet speje k zániku. Skupinka ľudí v malom motoreste na kraji mojavskej púšte o tom nemá tušenie. Síce im príde divné, že zrazu nefunguje televízia, rádio a vypne sa prúd, ale kým do motorestu nepríde starenka, z ktorej sa vykľuje krvilačná beštia, čo vie liezť aj po strope, a ide im po krku, majú pocit, že je to len trochu divný deň. Časť ľudí sa pokúsi odísť, ale vojdú do obrieho mraku hmyzu a musia sa vrátiť. Je to možno posledný deň ľudstva na Zemi. Boh zoslal svoju armádu anjelov, ktorá mala skôr ľudí chrániť, aby ich teraz zničila. Michael (Paul Bettany), jeden z nich, sa ale vzoprie a rozhodne sa ľuďom pomôcť. Práve v motoreste sa má totiž narodiť budúce spasiteľ ľudstva, ktorý má z toho všetkého nájsť cestu von. Nosí ho v sebe servírka Charlie (Adrianne Palicki). Michael sa spoločne s Charlie, majiteľom krčmy Bobom (Dennis Quaid), jeho synom Jeepom (Lucas Black) a ďalšími postaví všetkým obludám, ktoré na nich zaútočia. Do reštaurácie čoskoro prilieta Gabriel, ďalší anjel, tentoraz ale v službách nahnevaného Boha. Obaja spolu zvedú bitku o osud ľudstva a o práve narodené dieťa - spasiteľa.
Dlhá anotácia:
Zaprášená reštaurácia v mojavskej púšti Mojave sa, verte tomu alebo nie, stane dejiskom poslednej pozemskej bitky. Kým ľudstvo samo sa ničí v záchvatoch divokej zúrivosti, skupinka ľudí, uväznených kdesi v pustatine, sa chystá na posledný zúfalý pokus o odpor! Nie sú však sami, nečakanej pomoci a im dostane od tajomného a mocného cudzinca, z ktorého sa neskôr vykľuje sám archanjel Michael (Paul Bettany)! Ale poďme pekne po poriadku: Majiteľ odľahlého motorestu Bob Hanson (Dennis Quaid) a jeho partner Percy (Charles S. Dutton) nemajú o panike, ktorá sa po svete šíri rýchlosťou svetla, ani najmenšie tušenie, preto sa pokojne venujú svojej práci, ako každý deň. Charlie (Adrianne Palicki), krásna mladá servírka v pokročilom štádiu tehotenstva, obsluhuje počas raňajok finančne slušne zahojených manželov Sandru (Kate Walsh) a Howarda (Jon Tenney) a ich dospievajúcu dcéru Audrey (Willa Holland), ktorí tu čakajú na to, až im Bobov syn Jeep (Lucas Black) opraví auto. Keď zrazu vypadne televízne vysielanie a následne aj telefóny, všetci prítomní si uvedomia, že úplne stratili kontakt s okolitým svetom. Kým sa snažia prísť na to, čo sa vlastne stalo (Zemetrasenie? Teroristický útok?), vstúpi do motorestu príjemná stará žena (Jeannette Miller) a objedná si od Charlie steak. Keď ho ale dostane, začne nepochopiteľne a šokujúco všetkých prítomných kruto preklínať! Za pár sekúnd ukáže, že disponuje nadľudskou silou, keď zaútočí na Howarda a veľmi vážne ho zraní. Zúfalé snahy o zabezpečenie lekárskej pomoci sa predčasne skončia, keď sa z motorestu následkom nepreniknuteľného oblaku hmyzu stane jediné bezpečné miesto široko-ďaleko. Nuž a kým si ľudia v ňom začínajú pomaly uvedomovať vážnosť situácie, nečakane sa na scéne objaví cudzinec s celým arzenálom kradnutých zbraní, ktorý vydesenej Charlie oznámi, že jej nenarodené dieťa je poslednou nádejou ľudstva a že je ochotný urobiť čokoľvek, len aby ho ochránil...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist