Markíza

Bláznivá dovolenka

7.8.2021 od 20:30 do 22:35

Zaujímavosti:
Ďalšia generácia Griswoldovcov vyráža za dobrodružstvom! Dospelý Rusty Griswold (Ed Helms) kráča v stopách svojho otca a v nádeji na posilnenie rodinných pút sa rozhodne prekvapiť svoju ženu Debbie (Christina Applegate) a ich dvoch synov cestou po Amerike, do "obľúbeného zábavného parku" pre celú rodinu - Walley World.  Čo by sa už len mohlo pokaziť? Zdá sa, že v tomto prípade úplne všetko!
Rusty Griswold (Ed Helms) lieta ako pilot u nízkonákladovej spoločnosti a doma sa veľmi nevyskytuje. Rozhodne sa, že to manželke Debbie (Christina Applegate) a obom synom vynahradí. Naplánuje výlet do zábavného parku Walley World, kam kedysi chodieval so svojimi rodičmi. Rodina z toho veľmi nadšená nie je, ale Rusty už prenajal zvláštne SUV albánskej výroby. Griswoldovci sa teda vydávajú na výlet naprieč celou Amerikou a je jasné, že trasa dlhšia než štyritisíc kilometrov jednoduchá nebude. U Griswoldovcov je takmer isté, že rozvrh cesty začne mať postupne veľké trhliny. Rusty totiž po svojom otcovi zdedil schopnosť naplánovať rodinnú dovolenku takým spôsobom, ktorý vedľa bitky futbalových fanúšikov vyzerá ako pohodová prechádzka na nedeľné popoludnie. Nie je preto prekvapením, že Rusty počas strastiplnej cesty do zábavného parku bude na každom kroku dostávať od života poriadne kopance.
     Vo filme si zahral aj Chevy Chase, ktorého práve postava Clarka Griswolda preslávila na celom svete.
     Komédia Bláznivá dovolenka nadväzuje na predchádzajúce filmy (Prázdniny v Amerike, Vianočné prázdniny, Bláznivá dovolenka...), no zároveň je aj remakom, keďže niektoré scény sú rovnaké.
     Do hlavnej úlohy Rustyho Griswolda bol zvažovaný napríklad aj Adam Sandler.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist