Doma

Dobrý doktor IV (1)

4.8.2021 od 18:40 do 19:35

Všeobecná anotácia k 4. sérii:
Shaunov vzťah s Leou sa utešene rozvíja, kým Claire smúti za Neilom. Do života lekárov však tvrdo zasiahne koronavírus. Kým sa starajú o pacientov, medzi ktorých patrí aj jedna z prvých nakazených, muž, u ktorého sa objavujú ďalšie a ďalšie komplikácie, aj žena vo vysokom stupni tehotenstva, izolujú sa od svojich blízkych, aby ich nenakazili. To a vyčerpávajúca a často beznádejná práca si postupne začína vyberať svoju daň. Aaron ťažko nesie, že kvôli riziku nesmie do nemocnice. To sa odráža aj na jeho vzťahu s Debbie.
IV. 2
Ako ubiehajú týždne, koronavírus si vyberá obete na životoch i psychickom stave lekárov. Sestra Petringová ochorela a musí byť hospitalizovaná. Aaron a Debbie majú tichú domácnosť. Shaunov pacient má ďalšie a ďalšie komplikácie a jeho manželka to veľmi ťažko znáša. Alex sa za pomoci experimentálnej liečby stará o čerstvú matku. Jeho práca sa však stavia medzi neho a Kellana. Claire vedie rozhovory s Neilom a upína sa na nájdenie vlastníka vojenských psích známok, ktoré našla medzi vecami pacientov.
V čase keď tím nemocnice U svätého Bonaventuru smúti za doktorom Melendezom, celý svet začína ohrozovať pandémia ochorenia COVID-19. Do nemocnice prichádza päťdesiatosemročná Mildred St. Mary, ktorá sa sťažuje na horúčku a bolesť hrdla. Morgan ju ubezpečuje, že ide len o ťažšiu chrípku, ale v priebehu niekoľkých dní je zrejmé, že vírus dorazil do nemocnice - a zastihol personál úplne nepripravený. Zatiaľ čo Claire pracuje na stabilizácii Mildred, Shaun vyšetruje nového pacienta s COVID-19 Martina Crossa a Park sa stará o infikovanú tehotnú ženu menom Ambar Estrada. Limová a Glassman bojujú o to, aby získali osobné ochranné prostriedky pre svojich kolegov. S pandémiou narušujúcou dodávateľské reťazce a stúpajúcim počtom prípadov je to čoraz ťažšia úloha.
Lekári sú doslova paralyzovaní, keď vo svojom osobnom živote začnú pociťovať stres z ich práce. Po tom, čo sa Park presťahuje do Shaunovho bytu, aby tam prečkal krízu, sa spoliehajú na videochat, ako na jediné spojenie s vonkajším svetom. Shaunovi veľmi chýba Lea a Andrews sa dokonca usídli vo svojej vlastnej garáži, len aby ochránil svoju rodinu. Glassman ťažko nesie, že kvôli riziku nemôže ísť do nemocnice, čo sa odráža aj na jeho vzťahu s Debbie. Vírus testuje vzťahy aj v nemocnici: keď sa stav Mildred a Martina zhorší, ich rodinám nezostáva nič iné, ako sa z diaľky prizerať a dúfať, že nedôjde k najhoršiemu. Claire má ťažkosti dať do súladu svoju bezhraničnú empatiu s prísnymi nemocničnými nariadeniami a Shaun sa snaží udržať náskok pred rýchlo sa meniacimi príznakmi ochorenia COVID-19. Park zatiaľ pripravuje Ambar na intubáciu.
Keď Mildred nereaguje na liečbu podľa očakávaní, Claire informuje jej dcéru Lashelle, že vyskúšajú poslednú možnosť - ale ak ani tá nezaberie, bude nútená povedať jej zdrvujúcu správu. Aj keď chirurgický zákrok odstránil bakteriálnu infekciu z Martinovho srdca, jeho pľúca zostali plné tekutiny, čo znamená, že bude potrebovať pľúcnu ventiláciu. Keď sa Martin obáva svojej prognózy, Park dostane správu, že Ambar bude musieť porodiť v bezvedomí. Po úspešnom pôrode dúfa, že vydrží tak dlho, aby mohla ísť so svojím dieťaťom domov. Nakoniec, keď Debbie a Glassman dosiahnu vo svojom vzťahu bod zlomu a Claire je ohromená, keď sa jej objaví zosnulý doktor Melendez, nesprávna diagnóza odhalí nové potenciálne ohnisko nákazy.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist