DajTo

Si to!

18.5.2021 od 20:30 do 22:35

Krátka anotácia:
Každý rok sa päť veľmi súťaživých priateľov zostra pustí do mesiac trvajúcej hry na babu, ktorú hrajú už od prvej triedy. V hre, v ktorej neplatia žiadne pravidlá, riskujú svoje krky, prácu aj ich vzájomný vzťah, len aby jeden druhého zrazili k zemi.
Anotácia:
Každý rok sa na jeden mesiac stretne partia súťaživých kamarátov, ktorí sa s plným nasadením a bez akýchkoľvek pravidiel nechávajú strhnúť hrou na babu, ktorú hrávajú už od prvej triedy. Riskujú svoje krky, prácu a vzťahy len preto, aby mohli toho druhého chytiť a vykríknuť: "Si to!" Tento rok sa termín hry na babu prekrýva s dátumom svadby nepremožiteľného hráča, z ktorého sa tak stáva ľahký cieľ. Ale on vie, že prichádzajú... a je na to pripravený.
Dlhá anotácia:
Hogan (Ed Helms), Bob (Jon Hamm), Randy (Jake Johnson), Kevin (Hannibal Buress) a Jerry (Jeremy Renner) sú nerozluční priatelia, ktorí v máji 1983 začali hrať hru na babu, ktorú pravidelne hrajú každý rok až dodnes. Ten, kto dostane babu poslednú minútu 31. mája, ju musí držať po celý rok. Bob je generálny riaditeľ poisťovacej spoločnosti a nečakal, že sa Hogan nechá u neho zamestnať ako upratovač, len aby mu v najnevhodnejšej chvíli, keď dáva rozhovor reportérke Rebecce (Annabelle Wallis), babu odovzdal. Bob oznámi Rebecce aj to, že Jerry je jediný, kto babu ešte nikdy nemal, a chystá sa s hrou skoncovať. Je teda posledná možnosť, ako Jerrymu babu dať, a to preto, že sa posledný májový deň žení. Plánujú rôzne nástrahy, ale nevesta im dá podpísať zmluvu o neútočení počas svadby. Keď kamaráti zistia, že ženích dochádza na protialkoholické liečenie, zatvoria ho do vínnej pivnice a myslia si, že ho majú. Ale jeho snúbenici príde nevoľno a potratí. Za všetkým je však len plán nevesty a ženícha, ako sa vziať bez priateľov a v pokoji. Tí to však zistia a chcú svadbu prekaziť...
Zaujímavosť:
Si to! je inšpirovaný skutočným príbehom partie kamarátov, ktorí od detstva po dobu skoro 30 rokov hrali hru na babu. A zatiaľ čo vo filme ich hrá 5 a hrajú ju v máji, v skutočnosti hru na babu hralo 10 kamarátov vo februári.
Záverečným titulkom predchádza krátky videozostrih skutočnej skupiny priateľov, podľa ktorej film vznikol. Zábery sú autentické a pochádzajú z domáceho archívu. Nechýba ani fotka a reportáž z titulnej stránky denníka The Wall Street Journal.
Pôvodne boli do filmu "nominovaní" aj komici Will Ferrell a Jack Black.
Jeremy Renner si pri natáčaní roztrieštil pravý lakeť a zlomil ľavé zápästie.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist