Dvojka

Geniálna priateľka II

30.4.2021 od 20:45 do 21:40

Hlavné postavy príbehu Lila a Elena, majú šestnásť rokov.
Lila si berie za manžela Stefana Carraciho, syna dona Achilleho. Sobáš pre ňu znamená vykúpenie z chudoby a vykúpenie sa spod vplyvu mocného Marcella Solaru, ktorý jej mesiace pred tým dvoril.
Lila už čoskoro po sobáši zisťuje, že sa ocitá v manželstve bez lásky, v ktorom sa začínajú prejavovať prvé známky domáceho násilia.
Na druhej strane, Elena, prežíva svoje dievčenské problémy a pokračuje vo vzdelaní na strednej škole, ktoré nebolo Lile dopriate. Keď sa Elena opäť dostáva do krízy, v ktorej len sotva vidí východisko v tom, či školu bude môcť dokončiť nielen z hľadiska svojich schopností, ale aj financií Lila jej podáva pomocnú ruku a poskytuje jej finančnú aj morálnu podporu.
Elena preto v sebe naberá novú silu a cíti obrovskú zodpovednosť bojovať a pokračovať v štúdiu nielen za seba, ale aj za Lilu.
Napriek tomu, že životné cesty oboch dievčat sa rozchádzajú, spája ich priateľstvo, vzájomná podpora a túžba po vytrhnutí sa z biedy, v ktorej vyrastajú.
Dejom nás aj naďalej sprevádza Elena, ktorá svojím bohatým rozprávačským jazykom a stoickým tónom vnáša do príbehu podmanivú atmosféru poskytuje nám v ňom neskutočné množstvo svojich rozprávačských detailov, emócií, farieb, vôní, ktoré sú nádherne prepojené s vizuálnou stránkou prostredia.
Hlavným režisérom druhej série, podobne ako pri prvej sérii, je Saverio Contanzo a výnimočnú vizuálnu podobu dodáva seriálu kameraman Fabio Ciancetti.
V hlavných úlohách: Gaia Girace a Margherita Mazzucco.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist