Markíza

Debbina osmička

18.4.2021 od 13:45 do 15:50

Zaujímavosť:
Takmer šesť rokov už Debbie Oceanová (Sandra Bullock) pripravuje najväčšiu lúpež svojej impozantnej kariéry. Bude potrebovať úplné špičky svojho odboru, vrátane bývalej parťáčky v zločine Lou Millerovej (Cate Blanchett) a tímu špecialistiek. Ich cieľ: 150 miliónov dolárov v diamantoch, ktoré ozdobia dekolt svetoznámej herečky Daphne Klugerovej (Anne Hathaway) na akcii roka v Metropolitnom múzeu. Plán je na prvý pohľad nepriestrelný, lenže nesmú urobiť žiadnu chybu, aby sa dostali nielen dovnútra, ale aj von, a to všetkým na očiach!
5 rokov, 8 mesiacov a 12 dní. Presne tak dlho plánovala Debbie Oceanová (Sandra Bullock) najväčšiu lúpež svojho života. A presne vie, čo musí spraviť - zostaviť tím z najlepších expertiek vo svojom odbore. Spolu s parťáčkou Lou Millerovou (Cate Blanchett) získali do svojej skupiny šperkárku Amitu (Mindy Kaling), pouličnú podvodníčku Constance (Awkwafina), najlepšiu priekupníčku s kradnutým tovarom Tammy (Sarah Paulson), hackerku Nine Ball (Rihanna) a módnu dizajnérku Rose Weilovú (Helena Bonham Carter). Cieľ je jasný - 150 miliónov dolárov v diamantoch - presne tých, ktoré budú na krku svetoznámej herečky Daphne Klugerovej (Anne Hathaway) a tá bude stredobodom pozornosti najväčšej udalosti roka, bálu Met Gala.
Hviezdne obsadený film voľne nadväzuje na legendárnu sériu Dannyho jedenástka, dvanástka a trinástka.
Počas filmu Sandra Bullock viackrát hovorí po nemecky. Bullock prežila väčšinu svojho detstva v Norimbergu a má aj dvojité občianstvo, americké a nemecké.
Jennifer Lawrence si mohla zahrať rolu Daphne Klugerovej, odmietla však kvôli časovej vyťaženosti. Napokon sa jej zhostila Anne Hathaway.
Vo filme sa na krátky okamih objavili aj dvaja členovia "pôvodnej jedenástky" Danny Oceana (George Clooney) z obľúbenej filmovej trilógie. Ide o Elliotta Goulda (Reuben Tishkoff) a Shaoba Qina (Yen).
Vo filme si mala zahrať aj Elizabeth Banks, neskôr ju však nahradila Sarah Paulson.
Osem hlavných herečiek vlastní dokopy 4 Oscarov, 2 ceny Emmy, 9 cien Grammy, 6 Zlatých glóbusov, 5 cien BAFTA a 10 cien SAG.
Rovnako ako v pôvodnej trilógii je prvá časť názvu filmu odvodená od priezviska hlavnej postavy. V Dannyho jedenástke a následných pokračovaniach je to Danny Ocean (George Clooney). V Debbinej osmičke potom Debbie Oceanová (Sandra Bullock).

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist