Doma

Búrlivé víno I (1)

12.4.2021 od 14:25 do 15:30

Martin Rozner sa po dlhom čase vracia do svojho rodného mestečka, aby navštívil rodičov. Prvý človek, ktorého tu stretne, je však Nina Dolinská. Ani jeden z nich v tejto chvíli netuší, ako veľmi ovplyvní život toho druhého...
Dolinskí sú vychýrení vinári, ich podnik zamestnáva prakticky polovicu dediny, ako aj celú Ivanovu rodinu. Lenže teraz sa ich vinárstvo ocitlo na pokraji krachu. Otec Ivan má pre svoje deti nepríjemnú správu - ich rodinný podnik musia predať.
Roznerovci sa do mestečka prisťahovali len nedávno, no pred niekoľkými rokmi tu celá ich rodina žila. Stanislav je tiež vinár a nechce dopustiť, aby vinárstvo Dolinských skrachovalo. O Ivanovi sa vyjadruje ako o veľmi blízkom priateľovi a chce mu úprimne pomôcť. O to šokujúcejšie je, keď ho Ivan veľmi ostro odmietne. Vykričí mu, aby zmizol a už nikdy viac sa nenazýval jeho priateľom. Stanislavovo choré srdce dostáva po týchto slovách ťažký úder... Aká krivda sa medzi nimi v minulosti odohrala, keď pochovala dlhoročné priateľstvo?
Ivanova strašia dcéra Eva žije v strachu pred svojím manželom. Robo ju v minulosti zmlátil tak, že takmer prišla o život. Odvtedy žijú odlúčene. Ešte viac sa však snaží chrániť svoju dcérku Lauru. Eva je preto zdesená, keď sa Robo objaví pred dverami a vyhráža sa jej, že chce svoju rodinu späť...
Nina pri prechádzke vinohradom opäť stretáva Martina, obaja sú si viac ako sympatickí. O to viac Ninu zamrazí zistenie, že Martin sa volá Rozner... Ako zareaguje Nina? Počúvne otca alebo urobí to, čo jej napovedá srdce?
Doma sa zatiaľ odohráva oveľa väčšia dráma. Robo si vyčkal, kým sa Eva vytratí z domu a prišiel uniesť Lauru. Tá sa mu však vzpierala a po vzájomnej potýčke malá Laura spadla zo schodov tak, že zostala nehybne ležať na zemi. Robo z miesta činu zbabelo ušiel, kým Laura začína zvádzať boj o svoj vlastný život... Príde pomoc včas?
Nina a Martin sa vlámu do ambulancie, aby získali nevyhnutné lieky pre Lauru, Ďuro ju zatiaľ podľa Martinových pokynov resuscituje. Rozhoduje každá sekunda. Martinovi sa však, našťastie, podarí doraziť včas... Do nemocnice dobehne na smrť vydesená Eva spolu s Ivanom, ktorý dá Martinovi pocítiť, že je nežiadúci. Nina sa ho však zastane - jeho vnučke zachránil život práve Rozner! Zmení táto správa Ivanov odmietavý postoj?
Ingrid sa rozchádza so Slávom, vysťahuje ho zo svojho bytu. Sláva to štve, potrebuje zohnať nejaké peniaze, aby ho Inge vzala späť. Ide za Roznerom. Sľúbi mu, že otca presvedčí k predaju, ak ponúknu trojnásobok ceny a jemu 100.000 na ruku ako províziu. Čo na to Stanislav?
Martin ako lekár navštevuje Lauru, ale nenechá si ujsť žiadnu príležitosť, aby mohol byť aspoň chvíľu s Ninou. Spoločne sa dohodnú, že sa pokúsia udobriť svojich otcov. Lenže v Prahe Martina čaká Karin, ktorej sľúbil, že sa hneď vráti. Martin sa odhodláva povedať to Nine... Zaskočí ho však telefonát od mamy, po ktorom zostane vydesený...
Ivan pochopí, že Slávo bol za Stanislavom poza jeho chrbát a príde Stanovi osobne povedať, že o žiadnu pomoc od ich rodiny nestojí. Po ich ostrejšej potýčke Stanislav skolabuje. Vyzerá to na infarkt!

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist