Markíza

Meg: Hrozba z hlbín

11.4.2021 od 02:50 do 05:50

Zaujímavosť:
Hlbokomorská ponorka, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu, bola napadnutá obrovským tvorom, ktorý bol doposiaľ považovaný za vyhynutý, a teraz leží na dne najhlbšej podmorskej priekopy Tichého oceánu... aj s posádkou uväznenou v poškodenej ponorke. S krátiacim sa časom privolá vizionársky čínsky oceánograf Dr. Zhang (Winston Chao) na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku - i samotný oceán - pred touto nezadržateľnou hrozbou: prehistorickým, takmer 30-metrovým žralokom, známym ako Megalodon. To, čo nikto nepredpokladal je, že pred niekoľkými rokmi sa Taylor s týmto strašným stvorením už stretol. Teraz, v tíme so Suyin (Li Bingbing), dcérou Dr. Zhanga, musí čeliť strachu o vlastný život, aby zachránil všetkých uväznených pod hladinu, čo ho opäť privádza tvárou v tvár najohromnejšiemu a najväčšiemu predátorovi všetkých čias.
Potápač záchranár Jason Taylor (Jason Statham) sa snaží zachrániť posádku jadrovej ponorky, na ktorú zaútočila obria podmorská príšera. Taylor je nútený niekoľko členov posádky opustiť a s ostatnými sa vydá späť ku hladine, pričom ponorka následne vybuchne. O päť rokov neskôr sa miliardár Jack Morris (Rainn Wilson) v podmorskom výskumnom zariadení stretáva s doktorom Zhangom (Winston Chao) a jeho dcérou, oceánografkou Suyin (Li Bingbing). Morris celé podmorské zariadenie zvané Mana One financuje. Zhang a Suyin zistia, že pod dnom Mariánskej priekopy sa možno nachádza ďalší priestor, ktorý vedie do ešte väčšej hĺbky. Podvodnú misiu na morské dno vedie Lori (Jessica McNamee), Taylorova bývalá manželka. Teória sa potvrdí, pretože v tomto doposiaľ neobjavenom priestore nachádzajú zatiaľ neznámu flóru i faunu. V jednej chvíli však na nich zaútočí obrovská príšera a celá misia stráca s centrálou Mana One spojenie...
Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená "veľký zub". Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov.
Vedci kedysi verili, že megalodon bol blízky príbuzný žraloka modrého (veľkého bieleho). Dnes sa ale zaraďuje do vyhynutej čeľade otodontidae.
Objavujú sa špekulácie, že žraloky druhu megalodon stále prežívajú v nepreskúmaných častiach oceánov, vrátane Mariánskej priekopy. Jedným z najčastejšie uvádzaných argumentov je fakt, že niektoré druhy, ktoré boli predtým považované za vyhynuté, boli neskôr objavené živé. Ako príklad sa najčastejšie uvádza latiméria. Vedci vo všeobecnosti ale možnosť, že by megalodon stále žil, odmietajú.
Jason Statham (Jonas) je v skutočnosti profesionálny plavec. V roku 1990 dokonca reprezentoval Anglicko na Commonwealth Games v potápaní.
Ruby Rose (Jaxx) sa pri natáčaní takmer utopila.
Natáčanie sa začalo 13. októbra 2016 v Aucklande na Novom Zélande. Hlavné natáčanie potom skončilo 11. januára 2017.
Film je natočený na základe románu "Meg: A Novel of Deep Terror" z roku 1997. V tom istom roku získalo práva na natočenie filmu štúdio Disney, avšak roku 2015 ho prevzalo štúdio Warner Bros.
Pôvodne mal film režírovať Eli Roth.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist