Markíza

Muž v temnote

7.3.2021 od 01:20 do 02:50

Zaujímavosti:
Je slepý a bohatý - dokonalý objekt lúpeže. Karta sa však obráti, keď traja násťroční zlodeji zistia, že sa ocitli uprostred smrtiacej hry na mačku a myš.
Mladá žena Rocky (Jane Levy) sa v snahe zabezpečiť sebe aj svojej sestre lepší život rozhodne podieľať s priateľom Moneym (Daniel Zovatto) a ich kamarátom Alexom (Dylan Minnette) na vylúpení domu, ktorý patrí zámožnému slepcovi (Stephen Lang). Vlámanie sa však čoskoro zvrtne po tom, čo vyjde najavo, že ich obeť ukrýva desivé tajomstvo - a že je oveľa nebezpečnejší, než si vôbec dokázali predstaviť.
Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymaniť sa z područia svojej násilníckej matky a zachrániť svoju mladšiu sestru pred životom bez akejkoľvek perspektívy, ku ktorému sú obe okolnosťami odsúdené smerovať, je ochotná urobiť pre dosiahnutie svojho cieľa úplne čokoľvek. Spoločne so svojimi kamarátmi Alexom (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) majú už na svojom konte sériu starostlivo naplánovaných vlámaní v snahe získať dostatok peňazí na nový život ďaleko od svojich beznádejných osudov v rodnom Detroite. Ich zúfalá kriminálna činnosť im však zatiaľ príliš veľa peňazí nepriniesla, takže keď sa im donesie informácia o slepcovi (Stephen Lang), žijúcom osamote v opustenej štvrti, v ktorého dome sa údajne ukrýva veľké bohatstvo, súhlasia všetci traja s tým, že sa pokúsia o svoju najväčšiu a poslednú lúpež. Ich zamýšľaná obeť sa ale veľmi rýchlo ukazuje ako oveľa nebezpečnejšia, než si vôbec dokázali predstaviť. Kým ich slepec nemilosrdne prenasleduje svojim dôkladne opevneným domom, s hrôzou zisťujú, že sa v ňom ukrýva oveľa viac než len cennosti.
Ústredná postava filmu je slepá a žije na ulici s názvom Buena Vista - to znamená v doslovnom preklade "dobrý výhľad".
Scény odohrávajúce sa v dome slepého muža sa natáčali v štúdiu Stern Film Studio, ktoré sa nachádza v maďarskom meste Pomáz. Exteriéry filmu boli natáčané na skutočnej ulici Buena Vista v Detroite.
Kód trezoru, v ktorom má slepec (Stephen Lang) ukryté peniaze, je 2978. Číslo odkazuje na dátum narodenia režiséra Fedeho Alvareza (9. február 1978).
Stephen Lang nosil v úlohe slepca špeciálne kontaktné šošovky, ktoré skutočne značne obmedzovali jeho zrak. Herci hrajúci zlodejov zase nosili šošovky, vďaka ktorým vyzerali, že majú pri natáčaní scén v temnej pivnici rozšírené zreničky.
Režisér Fede Alvarez údajne našiel inšpiráciu pre tento film aj v spomienkach na svoje detstvo v Montevideu, hlavnom meste Uruguaja.
Režisér Fede Alvarez hrá na soundtracku k filmu na violu.
Slepcovho rotvajlera vo filme hrali celkom tri rôzne psy - niesli mená Athos, Astor a Nomad.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist