Markíza

Lúpež vo veľkom štýle

6.3.2021 od 00:15 do 02:00

Zaujímavosti:
Celoživotní priatelia Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) a Al (Alan Arkin) sú už síce dôchodcovia, ale radi by prvýkrát v živote zažili ozajstné vzrušenie. Nanešťastie, ich dôchodkový fond v banke zíva prázdnotou. V zúfalej snahe platiť účty a prežiť kvôli svojim blízkym sa trojica kamarátov odhodlá riskovať všetko a prepadnúť banku, ktorá ich pripravila o ich peniaze.
Traja dôchodcovia dúfali, že svoj život dožijú v pokoji a pohode. Spoločnosť, v ktorej pracovali takmer celý život, však zmrazila všetky dôchodkové platby a bola premiestnená do inej krajiny. Navyše, Joe (Michael Caine) dostáva list od banky, že mu do tridsiatich dní skonfiškujú dom, a hrozí mu, že sa spolu so svojou dcérou a vnučkou stane bezdomovcom. Ide sa informovať do banky, kde sa stane svedkom prepadnutia. Ozbrojení a maskovaní lupiči sa ku všetkým, či už to sú zamestnanci, alebo zákazníci, správajú ako praví gentlemani. Tento zážitok ho privedie k nápadu, že by aj oni mohli vylúpiť banku. Keď Willie (Morgan Freeman) a Al (Alan Arkin) konečne súhlasia, skúsia najprv vylúpiť obchod s potravinami. Akcia sa príliš nevydarí, a tak dôjdu k názoru, že potrebujú pomoc experta. Požiadajú obchodníka so zvieratami Jesusa (John Ortiz). Vo výbere banky im pomôže správa, že ich dôchodok pripadne finančnému ústavu, kde všetci traja majú svoj účet. Veľké prípravy na lúpež sa práve začínajú.
Ide o remake filmu "Vo veľkom štýle" z roku 1979.
Ide už o siedmy film, v ktorom si spolu zahrali Morgan Freeman a Michael Caine.
Film sa inšpiroval prípadom dôchodcov z Londýna, ktorí v roku 2015 uskutočnili najväčšiu vlámačku v anglických dejinách.
Natáčalo sa v New Yorku, konkrétne v častiach Brooklyn a Queens.
Film produkovala spoločnosť RatPac a hlavní hrdinovia vylúpia banku v maskách spevákov Franka Sinatru, Deana Martina a Sammyho Davisa Jr., ktorí boli členmi umeleckej skupiny Rat Pack.
Reštauráciu, v ktorej sa pravidelne stretávajú traja hlavní aktéri filmu, sme mali možnosť vidieť už aj vo filme "Mafiáni" (1990).
Film, ktorý všetci sledujú večer pred lúpežou, je "Psie popoludnie" (1975), ktorý bol o nevydarenej bankovej lúpeži.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist