Doma

Syn hriešnice

24.1.2021 od 23:00 do 01:35

Zaujímavosti:
Nemecko, rok 1484. Renesančné hnutie čoskoro posunie temný stredovek do éry osvietenia, zatiaľ však inkvizícia zanecháva po celej Európe stopy smrti a teroru v jej krvavej honbe za domnelými čarodejnicami. Mladý učenec Richard (Samuel Schneider) sa neúspešne pokúsil o atentát na Heinricha Institorisa (Philipp Moog) - fanatického inkvizítora, ktorý brutálne zabil jeho matku. Richard je zatknutý, ale pred popravou ho zachránil tajomný a mocný Jakob Fugger (Herbert Knaup), bohatý obchodník a bankár, ktorého musel poslúchať aj cisár Svätej ríše rímskej. Fugger tvrdí, že je Richardov strýko - v skutočnosti je však jeho zatajeným otcom. Fugger vychováva chlapca v jeho obchodnom impériu a vďaka jeho bystrosti, inteligencii a strategickému zmýšľaniu sa Richard stáva Fuggerovým blízkym spolupracovníkom a získava vstupenku do najmocnejších politických a náboženských kruhov v Európe. Ale ani plynúce roky nedokázali potlačiť Richardovu túžbu po pomste, ktorá ho zavedie hlboko do sveta ctižiadostivosti, bohatstva a chamtivosti. Na miesta, kde sa odohrávajú smrtiace hry moci a manipulácie a kde sa dá čoraz ťažšie zistiť, kto je len bábka a kto ťahá za nitky...
Film bol natočený podľa knižného bestselleru "Die Puppenspieler", ktorý napísala nemecká spisovateľka Tanja Kinkel.
Scény z dediny sa natáčali v českom skanzene Řepora, medzi ďalšie české lokácie patril napríklad hrad Křivoklát a okolie hradu Žebrák. Interiérové scény sa točili napríklad aj v kaplnke na hrade Zvíkov.
Vo filme si zahrala aj slovenská speváčka Veronika Strapková, stvárnila postavu Zobeidy, Richardovej matky, ktorú postretol tragický osud.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist