Doma

Rosamunde Pilcherová: Búrka v srdci

24.1.2021 od 16:40 do 18:45

Dlhá anotácia:
V novej farnosti čaká pastora Paula nielen mnoho práce - duchovnej i fyzickej, ale i láska v podobe pôvabnej Penelope...
Paul Gilmore (Philipp Brenninkmeyer), anglikánsky kňaz s veľkou charizmou, je degradovaný kvôli falošným obvineniam z Cornwallu. V sprievode svojej gazdinej Jane (Catherine Flemming) príde do farnosti Panny Márie v Newquay. Obec sa zmenšuje a strecha kostola tečie... Brad Tyler (Urs Remond), miestny úspešný podnikateľ, chce kúpiť kostol a postaviť na mieste nové sídlo svojej spoločnosti. Výstavbu plánuje Penelope Moore (Julia Stemberger), slobodná matka architekta, ktorej manžel sa utopil pri surfovaní pred niekoľkými rokmi.
Šarmantný anglikánsky pastor Paul Gilmore (Philipp Brenninkmeyer) bol po tom, čo ho nespravodlivo obvinili, zas trest preložený do farnosti v Newquay v Cornwalle kde ho, žiaľ, nečakajú práve ideálne podmienky. Počet veriacich v mestečku, ktoré je dnes skôr surfistickým rajom, než náboženskou baštou, totiž za uplynulé roky povážlivo klesol - a aj kostol je v minimálne rovnako alarmujúcom stave, z polorozpadnutej strechy doň zateká... Miestny úspešný podnikateľ Brad Tyler (Urs Remond) by kostol veľmi rád kúpil a zbúral, aby na jeho meste mohol postaviť nové hlavé sídlo svojej spoločnosti. Stavebné plány na realizáciu tohto projektu nechal vypracovať pôvabnú architektku Penelope Mooreovú (Julia Stemberger), ktorá od tragickej smrti manžela pred pár rokmi - utopil sa pri surfovaní - sama vychováva svoju jedinú dcéru Miu (Teresa Klamert). Brad je dlhoročný priateľ Mooreovcov - a už pár rokov do Penelope po uši zamilovaný. Keď konečne naberie odvahu a požiada ju o ruku, šokovaná Penelope, ktorú nečakanou ponukou dokonale zaskočil, súhlasí bez toho, aby si to vôbec premyslela. No než o svojej blížiacej sa svadbe stihne povedať Mii, zasiahne zrejme sám osud! Mia sa totiž zoznámi s Paulom, ktorý zachráni z mora jej surfovaciu dosku - a keďže Mia musela mame svätosväte sľúbiť, že už nikdy nebude surfovať, požiada Paula, aby pred Penelope predstieral, že je to jeho doska, nech sa mama zbytočne netrápi a nehnevá. Nuž a Paul je od prvej chvíle Penelope úplne očarený... To ale vôbec neteší jeho domácu Jane (Catherine Flemming), ktorá si naňho sama brúsila zuby a ktorá sa neštíti ani riadne zákerných intríg, len aby nadobro zničila rodiacu sa lásku medzi Paulom a Penelope!

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist