Doma

Chicago Med I (13/18)

16.1.2021 od 10:25 do 11:20

I. 13
Doktor Rhodes s doktorom Halsteadom riešia prípad ženy, ktorú pri pravidelnej prechádzke mestom vážne poranil ľad padajúci zo strechy. Bohužiaľ, zranenie hlavy je tak rozsiahle, že nie je šanca ženu zachrániť. Ešte pred odpojením od prístrojov však jej muž vysloví želanie počať potomka za pomoci jej vajíčok. To však nebude možné, o čom manžel nechce ani počuť. Doktor Choi s doktorom Charlesom zas riešia prípad muža, ktorý si neželá na tele svoju ľavú ruku, a je ochotný urobiť čokoľvek, len aby sa jej zbavil. A takmer sa mu to aj podarí. Doktor Choi navyše ošetruje aj muža, ktorý má vnútrolebečné krvácanie. Avšak navonok sa poranenie prezentuje ako chrípka. Nebyť Reeseovej, muž by zomrel. Nakoniec je tu malý chlapec, ktorý prehltol magnety, a ktorého situácia sa po pár hodinách na lôžku rapídne zhorší. Je potrebná operácia. Na pozadí toho Natalie rieši pokrstenie synčeka, do ktorého ju tlačí svokra a na ktorom sa chce podieľať aj Will. Reeseová čaká na výsledky zaradenia v rámci odbornej praxe. A Will čelí smrti pani Bakerovej, ktorú proti jej vôli zachránil.
I. 14
Ethan Choi stále bojuje s posttraumatickým šokom a ani terapie, na ktoré pravidelne dochádza, mu nepomáhajú. Novú perspektívu mu poskytne až pacient, ktorým je zaslúžilý veterán. Ten sa sťažuje na to, že jeho srdce bije tak hlasno, že ho počuje až v hlave. Pocit je to tak neznesiteľný, že je ochotný zabodnúť si do ucha ceruzku. Na vine je poranenie šrapnelmi, ktoré však nepôjde odstrániť. Natalie s Dr. Charlesom zas riešia prípad spočiatku nevinného poranenia malého chlapca. Postupne sa však ukazuje, že niečo nie je v poriadku. V rodine je totiž psychopat, ktorého viac ako čokoľvek láka krv a ubližovanie. Je potrebné konať. April sa ďalej zbližuje s otcom malého Erica, Reeseová bojuje s psychickou námahou v podobe štúdia a praxe zároveň, a Dr. Rhodes sa ďalej zlepšuje pod vedením Dr. Downeyho. Ani to však nezabráni tomu, aby sa po neúspešnej operácii pacientky zosypal.
I. 15
Natalie s Connorom majú sa starajú o pacientku s podozrením na otravu jedlom. Lenže už od začiatku pacientka odmieta akékoľvek medikamenty s tým, že nechce skončiť ako jej otec závislý na heroíne. Postupom času je však potrebné pacientke sedatíva naordinovať, a to aj napriek jej zákazu. A práve to spôsobí nielen problémy, ale pomôže aj nájsť správnu diagnózu. Dr. Halstead sa musí vysporiadať s bratmi Tuckerovcami. Hoci ho v škole šikanovali, teraz má jeden z nich trombózu v pravej nohe a vyžaduje pomoc. Aj napriek svojim nezhodám nakoniec práve Halstead zachráni Tuckerovi život. Dr. Choi rieši prípad náhradnej matky, ktorá má porodiť pred termínom, avšak kvôli prísnym podmienkam kontraktu s rodičmi dieťaťa to rázne odmieta, aby dostala zaplatené. Do celej veci sa musí vložiť i Sharon, ktorá bude rokovať s agentúrou sprostredkovávajúcou takéto kontrakty. A April ďalej randí s Tateom. A to aj napriek tomu, že jej brat Noah medzi atlétmi načierno distribuuje liečivá.
I. 16
Nemocnica je pod dohľadom kontrolnej komisie, a tak v tento deň musí všetko prebiehať presne podľa protokolu. A keďže je Will Halstead neustále pod tlakom vedenia a snaží sa zlepšiť svoj obraz v očiach ostatných, dohliada na plnenie protokolu u ostatných do posledného detailu. Dr. Rhodes má na starosti Nathana Claya, ktorého zrazilo auto, a ktorý podľa jeho ženy, lekárky, trpí súčasne Alezheimerovou aj Parkinsonovou chorobou. Postupne sa však ukazuje, že to tak nie je, a Nathana čaká náročná operácia srdca pod vedením Dr. Rhodesa a Dr. Downeyho. Natalie so Sarah zatiaľ ošetrujú slečnu, ktorú pohrýzol jej mierumilovný pes. Ukazuje sa, že dôvod jeho útoku nie je ani zďaleka taký, ako si mysleli. Dr. Choi zatiaľ pomáha na záchranke a je privolaný k prípadu muža, ktorý má vážnu popáleninu nohy a trpí syndrómom hromadenia vecí. Už len dostať sa k nemu do domu bude zážitok. Ako nakoniec dopadne tento hektický deň pod dohľadom komisie?

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist