DajTo

San Andreas

13.1.2021 od 20:15 do 22:30

Krátka anotácia:
Zemetrasenie obrovských rozmerov nezastaviteľne pustoší celú Kaliforniu. Pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka Ray sa musí vydať na nebezpečnú cestu, aby zachránil svoju jedinú dcéru.
Anotácia:
Potom, čo o sebe dá vedieť neslávne známy tektonicky zlom San Andreas a vyvolá v Kalifornii zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej škály, vydávajú sa pilot prieskumného a záchranného vrtuľníka Ray (Dwayne Johnson) a jeho bývalá manželka Emma (Carla Gugino), s ktorou už dlhšiu dobu nežije, na cestu z Los Angeles do San Francisca zachrániť svoju jedinú dcéru Blake (). Ale ich zložitá cesta na sever je len začiatok. A keď si už myslia, že to najhoršie majú za sebou, tak veľká dráma sa len začne!
Dlhá anotácia:
Pri neobvykle silnom zemetrasení, ktoré úplne zničí Hooverovu priehradu ležiacu na hraniciach medzi Nevadou a Arizonou, zahynie blízky spolupracovník uznávaného seizmológa Dr. Lawrencea Hayesa (Paul Giamatti). Toho táto tragédia natoľko znepokojí, že znovu prejde všetky svoje doterajšie merania a výskumy a dôjde k záveru, že v kalifornskom tektonickom zlome San Andreas došlo k nebezpečným posunom tektonických platní, v dôsledku čoho Kalifornii hrozí mimoriadne silné zemetrasenie nebývalého rozsahu! Všetky záchranné zložky sú preto, pochopiteľne, v pohotovosti. Do služby povolajú i pilota záchranárskeho vrtuľníka Raya (Dwayne Johnson), ktorého exmanželka Emma (Carla Gugino) má dnes v Los Angeles stretnutie s potenciálnou budúcou švagrinou Susan (Kylie Minogue) a dospievajúca dcéra Blake (Alexandra Daddario) je zase s maminým novým priateľom Danielom (Ioan Gruffudd) v San Franciscu. Nanešťastie sa desivá predpoveď Dr. Hayesa naplní a ničivé zemetrasenie s magnitúdou 9 zasiahne sanandreaskú oblasť a zničí v ňom temer všetky budovy! Rayovi sa akýmsi zázrakom podarí v poslednej chvíli zachrániť Emmu z jedného z mrakodrapov skôr, než sa v troskách zrúti na zem, no nemajú čas ani len si poriadne vydýchnuť, pretože sa musia urýchlene ponáhľať do San Francisca, v ktorého troskách ich dcéra Blake uviazla spolu s bratmi Benom (Hugo Johnstone-Burt) a Olliem (Art Parkinson) a ktoré má už onedlho zasiahnuť ďalšie, ešte ničivejšie zemetrasenie...

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist