Doma

Nová láska pod stromček

25.12.2020 od 20:30 do 22:10

Dlhá anotácia:
Katherine (Alison Sweeney) sa borí s horkosladkými spomienkami na svojho zosnulého manžela a spolu so svojím synom Willom (Kiefer O'Reilly) sa vydajú do Virgínie, aby tam strávili Vianoce s jej rodičmi. Ich dlhú cestu vlakom oživuje ich spolucestujúci, Jack (Lucas Bryant), džentlmenský gitarista s darom reči a balíčkom kariet poruke. Katherine a Jackovi sa opäť skrížia cesty v jej rodnom meste, kde sa Jack na nejaký čas pridá ku skupine, ktorá hrá na každoročnej charitatívnej tanečnej vianočnej akcii. V nasledujúcich dňoch Katherine a Jack zistia, že vzťah medzi nimi sa prehlbuje, keď si užívajú niektoré z jednoduchých radostí tohto obdobia. Jack sa medzitým pokúša vyriešiť záhadu z vlastnej minulosti a prekvapivý výsledok vedie k novému začiatku oboch - Katherine i Jacka.
Katherine (Alison Sweeney) sa od smrti milovaného manžela Tylera (Sebastian Greaves), ktorý ju opustil pred dvoma rokmi, vyhýbala svojmu rodnému mestu Virgínii, s ktorým ju spája veľa spomienok z ich spoločného života. Vianoce sú však za rohom a ona vytesní pochybnosti kvôli svojmu synovi Willovi (Kiefer O'Reilly), ktorý sa chce vrátiť tam, kde slávili sviatky tradične.
Dlhá cesta vlakom ubieha s prekvapivou ľahkosťou vďaka ich spolucestujúcemu Jackovi (Lucas Bryant). Jack je pekný, prívetivý a pozorný a ako sám hovorí, často cestuje a nikdy neodkladá gitaru. Hoci Jack o sebe alebo dôvode svojej cesty prezradí len čosi, vďaka svojej rečovej obratnosti a kartovým hrám je očarujúcim spoločníkom nielen pre Willa ale aj pre Katherine. Tá je dokonca aj trochu sklamaná, keď sa ráno prebudí na vlakovej stanici a zistí, že Jack už vystúpil.
Má však sotva čas akokoľvek sa zapodievať svojimi pocitmi, keď sa s Willom stretnú s jej rodičmi, Sandrou (Michele Scarabelli) a Johnom (Michael Kopsa). Katherine vyráža z domu, kde prežila svoje detstvo, do príjemne vyzdobených obchodov a nachádza všetky známe symboly všetkých tých osobitých Vianoc, ktoré pozná odjakživa. Sandra chrlí desiatky za desiatkami sviatočných pochúťok pre oddaných zákazníkov v rodinnej pekárni, kde Katherine zvykla tráviť šťastné hodiny obsluhovaním pecí a skúšaním vlastných geniálnych receptov. A mestskí dobrovoľníci začali s prípravami každoročného podujatia "Snow Ball", výťažky z ktorého poputujú do vianočného fondu pre miestne rodiny vojakov.
S postupom času sa však čosi zmenilo. "Snow Ball" má dnes na starosti Katherinina priateľka Maggie (Caitlin Stryker), ktorá kedysi hrala v triu pod vedením Tylera. Svoju energiu vliala do tohto veľkého podujatia a presvedčila bývalého bubeníka z tohto tria, aby sa k nej pridal na javisku a znova si s ňou zahral v spoločnom predstavení. Keďže manžel Maggie pracuje ako gitarista v zámorí, podá inzerát na miesto náhradníka. A ten, kto naň zareaguje, nie je nikto iný než Jack.
Aj keď medzi ňou a Jackom vzniká v ďalších dňoch spojenie, Katherine stále nechápe, prečo by precestoval takú dlhú vzdialenosť kvôli jedinému predstaveniu a vzdal sa Vianoc so svojou sestrou a starou mamou. Jackova cesta má v skutočnosti hlbší dôvod — osobné poslanie, ktoré ho spája s Katherine spôsobom, ktorý nemohli predvídať, ale ktorý im otvorí dvere k láske a uzdraveniu.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist