Markíza

Perinbaba

25.12.2020 od 15:10 do 17:00

Zaujímavosť:
Kto by nepoznal zázračnú babku Perinbabu, ktorá rada vytriasa perinu? Žije vysoko v horách a svojou zázračnou perinou prikrýva svet bielym kobercom. Svojou láskavosťou a dobrotou si získa nielen malú Dorotku, ale aj odvážneho Jakuba,  ktorý sa nebojí ani samotnej smrti... Slovenská rozprávka je plná fantázie a kúzelných obrazov, aké dokáže vyčariť režisér Juraj Jakubisko.
Na začiatku zachráni Pani Zima (Giulietta Masinaová) malého Jakubka z rúk smrti, pretože sa jej páči, že sa nezľakol ani samotnej Zubatej. Vezme ho k sebe, aby jej pomáhal natriasať veľkú perinu, ktorou robí na Zemi sneh. Napriek šibalstvám, ktoré chlapec spôsobí, má zázračná Perinbaba Jakuba (Tobias Hoesl) rada a pomáha mu aj po tom, ako opustí jej sídlo a vydá sa medzi ľudí, kam ho ťahá láska ku krásnej Alžbetke (Petra Vančíková).  Lenže kým zaľúbenci vystroja svadbu, čaká na nich ešte nejedno trápenie so zlou macochou a jej dcérou Dorou (Milada Ondrašíková), a so smrťou, ktorá si na Jakuba neprestala brúsiť zuby...
Tobias Hoesl, ktorý stvárnil v Perinbabe Jakubka, je známy nemecký herec. Postava v tejto rozprávke však patrí k jedným z jeho mála pozitívnych úloh. Väčšinou totiž hrá zloduchov. Juraj Jakubisko ho chcel obsadiť aj do menšej úlohy vo filme Bathory, z čoho nakoniec zišlo.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist