Dvojka

Mediciovci II: Vznešený rod (3/8)

5.12.2020 od 22:15 do 23:10

Medici II
Prešlo dvadsať rokov a Piero, Cossimov syn, so svojou manželkou Lukréciou, sú na čele bankárskeho rodu, ktorého moc sa časom stabilizovala. Avšak pokus o atentát na Piera upriami pozornosť na jeho chyby vo vedení banky. S jeho dobrým priateľom Francescom I Sforzom, ktorý je najväčším dlžníkom banky spraví Piero dohodu, aby mu boli jeho dlhy odpustené. Toto riešenie je však pre Mediovcov likvidačné a Lorenzo, Pierov syn len tak tak zabráni krachu rodinnej banky a pádu Florencie. Ujme sa vodcovstva v banke a aj napriek tomu, že má vzťah s vydatou ženou, prijme sobáš s bohatou rímskou aristokratkou Claricou Orsiniovou. Medzičasom sa rod Pazziovcov, pod vedením Jacopa Pazziho, spojí s pápežom Sixtom IV., aby upevnil svoju moc a dokázal zvrhnúť vládu Mediciovcov. Toto spiknutie bude viesť k ohrozeniu Lorenzovej moci v kultúrne sa prebúdzajúcej Florencii.
Druhá séria seriálu sa sústreďuje na rod Mediciovcov v druhej polovici 15. storočia, kedy sa vodcovstva v rodinnej banke ujme Lorenzo, známy ako "Vznešený". Je to vynikajúci diplomat, ktorý sa stane vo Florencii veľmi obľúbený a rozhodne sa politiku riešiť inak.
S podporou svojho brata Giuliana sa spojí s mladým výtvarným umelcom Sandrom Boticellim a privedie národ do novej, tvorivej éry a politickej revolúcie. Stane sa významným renesančným politikom, ktorý bude štedro podporovať umenie. Za jeho obdobia budú tvoriť aj Leonardo da Vinci a Michelangelo.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist