Markíza

Hunter Killer: Neviditeľný zabijak

28.11.2020 od 20:30 do 23:00

Zaujímavosti:
Kým kapitán americkej ponorky Joe Glass (Gerard Butler) pátra v hlbinách Severného ľadového oceánu po ďalšej ponorke zasiahnutej neznámym torpédom, zistí, že vzbúrenecký ruský admirál Durov (Michael Gor) sa pokúša na námornej základni v Rusku o tajný krvavý puč. Svetový poriadok je v ohrození. Kapitán Glass preto musí povolať tím bývalých členov elitnej vojenskej jednotky amerického námorníctva Navy SEALs, aby zabránili únosu ruského prezidenta Zakarina (Alexander Diachenko) a prenikli do nepriateľských vôd v snahe odvrátiť tretiu svetovú vojnu.
Severný ľadový oceán je miestom, kde sa studená vojna medzi západom a Ruskom nikdy neskončila. Mimo dosahu ľudských očí tú prebiehajú nebezpečné hry, provokácie a dokazovanie sily. Najmodernejšie nukleárne ponorky na oboch stranách majú nepriateľa odstrašiť od útoku, ktoré by mal za následok rovnako strašnú odvetu. Hry sa však skončili! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varovania svojho soka na dno. Nad hladinou potom zmizne ruský prezident a velenia nad armádou aj nukleárnym arzenálom sa ujíma nebezpečný admirál s túžbou svoju mocnú armádu konečne použiť. Vojna už nie je len hrozba, vojna sa pomaly začína. Kým na súši uprostred nepriateľského územia má americké komando za úlohu nájsť a zachrániť ruského prezidenta, pod vodou je povolaná do akcie špeciálna útočná ponorka na čele s kapitánom Joeom Glassom (Gerard Butler). Ten musí využiť svoje dlhoročné skúsenosti z podmorských hier na mačku a myš a dostať sa až do tyla nepriateľských vôd. A v prípade nutnosti zaútočiť. Pri svojej misii v hlbinách nájde nečakaných protivníkov aj spojencov.
Gerard Butler spolu s režisérom Donovanom Marshom strávili počas príprav filmu tri celé dni na palube ponorky USS Houston, aby tam čo najlepšie spoznali, ako prevádzka a život vo vojenskej ponorke skutočne vyzerá.
Úloha kapitána Andropova sa stala jednou z posledných postáv, ktorú stvárnil jeden z najuznávanejších švédskych hercov Michael Nyqvist.
V Rusku bol tento film zakázaný.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist