Doma

Testament mladosti

8.11.2020 od 02:35 do 04:50

Zaujímavosť:
Testament mladosti prináša pôsobivý príbeh lásky, túžby a vojny, ktorý vznikol na motívy osudov Very Brittainovej (Alicia Vikander) a jej knižných spomienok na prvú svetovú vojnu. Vydajte sa na bolestivú cestu od mladistvých nádejí a snov až na samú hranicu šialenstva a zase späť vo filme o láske, márnosti vojny a o tom, ako aj v zlých časoch nájsť zmysel života.
Príbeh sa začína v lete 1914 na anglickom vidieku. Sústredí sa okolo súrodencov Very (Alicia Vikander) a Edwarda (Taron Egerton) a ich dvoch priateľov. Nesmelý Victor (Colin Morgan) je zamilovaný do Very, tá ale pokukuje po nadanom Rolandovi (Kit Harington), s ktorým zdieľa vlastné umelecké ambície. Jej snom je stať sa spisovateľkou, žije však v čase, keď nebolo bežné, aby ženy študovali. Napriek tomu sa usiluje o prijatie na Oxford. Plány a ilúzie mladej štvorice sa ale čoskoro rúcajú, keď začína vojna, ktorá mala trvať iba do Vianoc...
Britská snímka je inšpirovaná rovnomennou slávnou knihou Testament of Youth (1933) z pera spisovateľky a pacifistky Very Brittainovej, ktorá v knihe opísala svoj život v rokoch 1900 až 1925, pričom sa zamerala najmä na to, ako vojna zasiahla a ovplyvnila životy celej generácie. Film sa venuje práve pohnutému obdobiu počas prvej svetovej vojny.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist