Markíza

Nenapraviteľný klamár

24.10.2020 od 07:35 do 09:25

Zaujímavosti:
Rodený klamár, štrnásťročný Jason, napíše esej o sebe, aby sa vyhol letnej škole. Do rúk ju však dostane hollywoodsky producent a využije ju ako predlohu k filmu.
Štrnásťročný Jason Shepperd je rodený klamár. Nesplní školskú úlohu napísať esej a začne si vymýšľať. Lenže na jeho klamstvo sa príde, a preto dostane poslednú šancu napraviť sa a doniesť esej. Inak bude musieť ísť do letnej školy, a to skutočne nechce. Dostane nápad napísať esej o svojich klamstvách. Tá sa však náhodou dostane do rúk hollywoodskemu producentovi, ktorý ju využije ako predlohu k filmu. A tu narazí kosa na kameň. Malý klamár totiž stretol veľkého podvodníka...
Mať 14 rokov je naozaj ťažké. Toľko povinností. A aké ťažké je vyhnúť sa im. Jason je však expert na výhovorky a klamstvá. Jedného dňa mu však jedno klamstvo nevyjde a jemu nezostane nič iné, ako esej do školy napísať, v opačnom prípade bude navštevovať letnú školu. A nie je nič horšie ako tráviť letné prázdniny v škole. Dostane geniálny námet na esej. Napíše o sebe, o nenapraviteľnom klamárovi. Na ceste do školy má však nehodu- zrazí sa s limuzínou hollywoodskeho producenta Martyho. Ten ho odvezie do školy a Jason si v aute zabudne svoje poznámky. Úlohu neodovzdá, jeho zdôvodnenie mu nikto neverí a rodičia ho nakoniec pošlú do letnej školy. Celkom náhodou sa však dozvie, že producent Marty mu ukradol námet na film. Rozhodne sa ísť do Hollywoodu, navštíviť ho a presvedčiť všetkých o svojej pravde. Lenže producent sa nehodlá vzdať najväčšieho úspechu vo svojej kariére, a tak všetko popiera. Jasonovi nezostane nič iné, len mu to vrátiť aj s úrokmi a donútiť ho povedať pravdu rodičom, aby mu verili že klamstvá sú minulosťou.
Pretože sa film odohráva vo fiktívnom filmovom štúdiu, diváci tu môžu vidieť niekoľko zaujímavých predmetov z iných známych filmov. Napríklad raptora, ktorý bol použitý pri nakrúcaní Jurského parku, kostým Grincha, ale aj veci z filmu E.T. Mimozemšťan či Múmia.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist