Markíza

Král Artuš: Legenda o meči

18.10.2020 od 13:50 do 16:35

Zaujímavosti:
Artušovi (Charlie Hunnam) v detstve zavraždia rodičov a koruny sa zmocní jeho neľútostný a zlými kúzlami ozbrojený strýko Vortigern (Jude Law). Dedič trónu, ktorý o vlas unikol smrti tak mnoho rokov netuší, kým naozaj je. Život na ulici, bitky a výnosy z čierneho trhu však nemajú večného trvania. Kráľovstvo potrebuje mier, Excalibur chce z kameňa von a Artušov osud musí byť naplnený...
Po stáročia žili ľudia a mágovia v súlade. To sa zmenilo až s čarodejníkom Mordredom (Rob Knighton), ktorý obrátil svoje nadprirodzené schopnosti proti ľudstvu. Jediným jeho cieľom bolo vyhladiť hrad Camelot. Na obranu hradu sa postavil hrdinský Uther (Eric Bana) so svojím bratom Vortigernom (Jude Law). Keď sa už zdá, že prehrajú, snaží sa Uther z hradu zachrániť svoju ženu Igraine (Poppy Delevingne) a synčeka Artuša (Charlie Hunnam). Pri úteku ho v podzemných priestoroch zabije aj s jeho ženou akési monštrum. Uther ešte predtým stačí loďku s chlapcom postrčiť do prúdu rieky. Artuš vyrastá v meste, kde ho vychovávajú kurtizány. Mladík o svojom pôvode a následníckom práve prvorodeného syna zavraždeného kráľa nič nevie. Živí sa vreckovými krádežami a zabáva sa pouličnými bitkami. Vortigern, teraz despotický kráľ, vie, že Artuš je nažive. Chce ho nájsť a raz a navždy sa tak zbaviť legitímneho následníka trónu. Keď Artuš vytiahne z kameňa meč zvaný Excalibur, jeho doterajší život sa navždy zmení.
Uznávaný filmový tvorca Guy Ritchie vniesol do klasickej legendy o meči zvanom Excalibur, ktorá sleduje cestu mladého Artuša (Charlie Hunnam) z ulice až na trón, svoj dynamický štýl.
Charlie Hunnam (Kráľ Artuš) musel kvôli svojej úlohe nabrať svaly, a tak denne robil 100 zhybov, 300 klikov a behal 8 kilometrov.
Režisér Guy Ritchie sa pred prvým zostrihaním snímky dostal až na 3 a pol hodiny.
Pôvodne štúdio Warner Bros. plánovalo 6 filmov s kráľom Artušom (Charlie Hunnam). Toto je prvý z nich, ďalšie už však nevznikli.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist