Markíza

Anna

26.9.2020 od 20:30 do 23:05

Zaujímavosti:
Za očarujúcim pôvabom Anny Poliatovej (Sasha Luss), parížskej topmodelky, sa skrýva tajomstvo, kvôli ktorému sa ocitne v centre nebezpečnej operácie, rozohranej špičkovými agentmi súperiacich tajných služieb...
Očarujúca Anna (Sasha Luss) kedysi predávala v Rusku na trhu matriošky a teraz pracuje ako topmodelka v Paríži - teda aspoň tak to vyzerá na prvý pohľad. V skutočnosti je chladnokrvnou a mimoriadne nebezpečnou tajnou agentku, ktorá má vďaka tvrdému výcviku schopnosť vyviaznuť živá z akejkoľvek prestrelky či súboja. Nikto však netuší, že Anna okrem pokynov vedenia sleduje aj svoj vlastný plán, vďaka čomu sa zrazu ocitne v strete záujmov dvoch svetových veľmocí. Pohybuje sa stále na tenšom a tenšom ľade - medzi špinavou ulicou a nablýskanými prehliadkovými mólami, medzi KGB a CIA, medzi dvoma milencami na opačnej strane barikády aj medzi lojalitou k svojim mentorom a túžbou splniť si vlastné sny. Dokáže nakoniec uniknúť?
Film nakrútil uznávaný režisér Luc Besson, autor filmov ako Lucy, Piaty element, Leon alebo Brutálna Nikita.
Sasha Luss si vo filme zahrala okrem iného aj rolu modelky. V skutočnosti je tiež profesionálna modelka.
Sasha Luss ako jediná hlavná postava zodpovedá svojmu filmovému pôvodu. Luke Evans hrajúci Rusa je Walesan, Helen Mirren hrajúca Rusku je Angličanka a Cillian Murphy hrajúci Američana je Ír.
Hlavná budova KGB vo filme je v skutočnosti chemické oddelení Štátnej univerzity v Moskve.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist