Doma

Anna zo Zeleného domu II (3/4)

20.9.2020 od 17:40 do 19:05

Krátka anotácia:
Život červenovlasej siroty Anny sa navždy zmenil, keď ju omylom poslali do Zeleného domu, ktorý sa stal jej novým domovom!

Dlhá anotácia:
11-ročná Anna Shirleyová je ryšavé dievča s veľkými sivými očami. Obzvlášť citlivá je na svoje ryšavé vlasy a pehy. Jej detstvo nie je najšťastnejšie. Je sirota a žila už v niekoľkých rodinách, kde sa k nej nesprávali práve najlepšie. Preto si túto bezútešnú skutočnosť snaši vykompenzovať duchovným svetom, kde majú miesto len pekné vecí. Vďaka tomu Anna nadobudne neuveriteľnú predstavivosť.

Šťastie sa na Annu usmeje v podobe Matildy Cuttberthovej, ktorá sa rozhodne so svojím bratom si vziať väčšie dievča. Jednak je to pre praktické účely, potrebujú niekoho, kto by jej pomáhal s domácimi prácami a jednak, aby nebola taká osamelá. Prvé stretnutie s Annou nie je práve najprívetívejšie. Anna sa zdá byť pre Matildu príliš divoká a Anne sa zase Matilda zdá byť dosť odmeraná a prísna. Našťastie to bol len prvý dojem. Anna sa ukáže ako dievča s veľkým srdcom, ktoré si každý obľúbi. Prvé mesiace na farme na ostrove princa Eduarda v Kanade bola doba tzv. obrusovania hrán. Anna vďaka svojej fantázii vyvedie nejedno šibalstvo. Spriatelí sa s Dianou Barryovou, jej rovesníčkou. Častou navštevníčkou v Zelenom dome /domov súrodencov Cuthberthových/ je i stará a klebetná susedka Rachel Lyndová. Annine dievčenské roky bude "strpčovať" život jej spolužiak Gilbert Blythe.

Vďaka najlepšiemu prospechu v celom Avonlea bude môcť Anna študovať na škole za učiteľku, aby nakoniec učila v dedine, kde dospela. Z poplašeného ryšavého dievčaťa sa stane rozvážna mladá dáma. No jej láska k Gilbertovi Blythovi nebude až taká jednoznačná. Od dievčenskej nenávisti prejde k láske. Ale počas štúdií spozná rovnako zaujímavého muža bohatého podnikateľa Barryho. Koho si z týchto dvoch mužov vyberie za manžela?

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist