Doma

Dr. House III (16)

15.8.2020 od 10:55 do 11:50

III. 15
Do nemocnice je dopravený muž, zdravotne postihnutý pianista. V detstve mal nehodu, po ktorej sa z neho síce stal človek, o ktorého sa musí otec neustále starať, na druhej strane však začal bez predchádzajúceho tréningu hrať na piano. Teraz mu pri koncerte ochrnula ruka. Po ďalšom hľadaní lekári zistia, že má vzácnu genetickú chorobu. Čo je však zaujímavé, je fakt, že genetická choroba sa dá zvládnuť steroidmi, nie tak jeho ďalší problém. Mužovi po onej nehode v detstve prakticky odumrela pravá polovica mozgu. Ľavá časť prebrala veľkú časť funkcií. House dôjde k záveru, že ľavá polovica mozgu by dokázala prevziať oveľa viac, ak by mala možnosť rásť. Preto musí byť mŕtva časť odstránená. House s týmto zistením prichádza za otcom postihnutého. Upozorňuje ho, že po operácii jeho syn stratí možnosť hrať na piano.
III. 16
House tentoraz lieči vojenského veterána z Iraku. Muž sa do nemocnice dostavil s názorom, že trpí vojnovým syndrómom. Sprvu si lekári myslia, že si muž vymýšľa. Príznaky sa však zhoršujú, pacient trpí infekciou v ústach, necitlivosťou a únavou. Lekári hľadajú všetko možné, čo by mohlo prichádzať do úvahy. Až keď si House všimne poškodenie slizníc v nose a to, že pacient je bez vlasov a stráca chlpy, pochopí, že muž trpí zvláštnou genetickou chorobou, ktorá mu ničí vlásočnice. Sám House sa stretáva so svojimi vážnymi zdravotnými problémami spôsobenými užívaním Vicodinu.
III. 17
Veľmi známa tehotná fotografka je dopravená do nemocnice po tom, čo jej prišlo zle a omdlela priamo pri fotografovaní. V nemocnici zistia, že žene zlyhávajú obličky. House je požiadaný Cuddyovou, aby sa žene venoval. So svojím tímom najskôr ženu vyšetruje, avšak po niekoľkých vyšetreniach zisťuje, že problém má hlavne jej dieťa, ktoré čaká. Podarí sa mu zistiť, že nie je niečo v poriadku. Nasleduje operácia, pri ktorej sa zistí, že plod má problémy s močovým mechúrom. Ten sa nevyvíja riadne a dochádza k abnormálnemu rastu. Situácia sa síce pri operácii podarí vyriešiť, House však vie, že ani ďalší vývoj nebude v poriadku a preto tlačí ženu a koniec koncov aj Cuddyovú smerom k umelému prerušeniu tehotenstva. Nestretáva sa však s pochopením.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist