Doma

Vitajte v Raji (13)

9.8.2020 od 20:00 do 21:05

Všeobecná anotácia:
Teresa sa zdôverí svojim priateľkám, že pobozkala Vittoria, ale je si celkom istá, že sa to už nebude opakovať. Na jej vkus je totiž príliš veľký sukničkár. Pietro zatiaľ dáva marketingovému oddeleniu novú úlohu: dostať klientov do módneho domu Raj aj po 17:00. Bankár Mandelli pokračuje v pláne odlúčiť svoju dcéru Andreinu od Moriho, snúbencom preto daruje dom, ktorý bol kedysi určený pre jeho brata Umberta, a spôsobil v jeho vzťahu neodvratné trhliny. Zo Sicílie prichádza Teresin bývalý priateľ Salvo, ktorý je odhodlaný vrátiť sa tam spolu s ňou, ale keď si všimne iskrenie medzi Teresou a Vittoriom, spolu so svojimi kumpánmi na neho zaútočí.
Salvov agresívny útok na Vittoria spôsobí, že sa Vittorio a Teresa ešte viac zblížia. Obaja sa dohodnú na romantickej večeri, na ktorej sa však Teresa neukáže. Ten večer sa totiž Salvo uchýli k ohavnému činu, s Mariovou pomocou sa Teresu snaží znásilniť. Iba Moriho prezieravý zásah zabráni dokonaniu tohto hrozného plánu. Vo vypätej situácii sa rozhodne dať najavo svoje skutočné city, ale na smrť vystrašená Teresa jeho slová nepočuje a zaspáva. Mori, otrasený pohľadom na škody spôsobené ohňom, je odhodlaný vziať svoj život späť do vlastných rúk, a neobjaví sa na recepcii, ktorá sa v ten večer konala v Mandelliho nadácii. Vďaka Andreininej intervencii si mal na nej prevziať prestížnu milánsku cenu, Andreina však na neho čaká márne a opäť sa cíti ponížená.
Po tom, čo Teresa zrušila zásnuby s neverným synom starostu, rozhodne sa odísť zo svojej malej dediny a zamieri do Milána, aby navštívila svojho strýka. Hneď prvý deň v meste narazí na Pietra Moriho, muža s veľmi tajomnou minulosťou, ktorý je majiteľom luxusného módneho domu Raj. Teresa sa tiež zoznámi s Moriho pravou rukou, jeho dlhoročným priateľom a obchodným géniom Vittoriom Contim.
Obaja muži sú Teresou doslova uchvátení a keď začne v obchodnom dome pracovať ako predavačka, vytvorí sa medzi nimi ľúbostný trojuholník. Mori však skrýva temné tajomstvo, ktoré ohrozuje jeho biznis a Vittorio je zas veľký sukničkár...
Seriál Vitajte v Raji je zasadený do 50-tych rokov, Taliansko sa po vojne vracia do normálneho života, ekonomika rýchlo rastie a veľké zmeny formujú spoločnosť. Zobrazuje politiku riadenia a každodenný život módneho domu, vďaka ktorému je svet krásy a luxusu dostupný každému. Významný priestor majú tiež príbehy mnohých menších postáv, ktoré sú zamestnancami obchodu. Seriál je voľne založený na románe "Šťastie dám" od francúzskeho spisovateľa Émila Zolu a opisuje nádeje a sny Talianska.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist