Doma

Dr. House III (5, 6, 7)

8.8.2020 od 10:10 do 12:55

III. 5
V jednej miestnej reštaurácii je prepadnutý mladý manželský pár. Muž síce svoju ženu dokáže ubrániť, ona však dostane ťažký záchvat. Houseov tím, ktorý ženu začína liečiť, sprvu nechápe, prečo sa rovnaké príznaky objavia aj u jej manžela. Po dlhom hľadaní príčiny lekári nasadia žene antibiotiká, tie však spôsobia ťažkú alergickú reakciu a dievča upadá do kómy. V tej dobe však lekári objavia príčinu ich spoločných problémov - vzácne genetické ochorenie. Bez toho aby to vedeli, obaja majú spoločného otca. Pre oboch je toto zistenie tragédiou. House sa dostáva do sporu s veľmi arogantným mužom. Ukáže sa, že je to pomstychtivý policajt, ktorý, čo House zatiaľ netuší, ho bude stále prenasledovať.
III. 6
Do nemocnice je privezený veľmi obézny muž. Vďaka tomu, že upadol do bezvedomia a nikto nepozná dôvod, tím začne vykonávať rad vyšetrení. Pri jednom sa priamo v priebehu vyšetrenia zobudí. Takmer ihneď vyhlási, že je mu už lepšie a že chce, aby ho prepustili domov. Cameronová sa ho snaží presvedčiť, aby domov neodchádzal. Priamo pri odchode však muž skolabuje a lekári sa snažia znovu prísť na zdroj jeho ťažkostí. Do úvahy prichádza cukrovka spôsobená jeho hroznou váhou. On však testy na toto ochorenie odmieta.
III. 7
House tentoraz lieči mladíka, ktorý upadol do kómy za záhadných príznakov. Sprvu je House presvedčený, že všetko súvisí so stavom jeho otca, ktorý je po požiari ich domu už desať rokov v kóme. Aj z tohto dôvodu sa House rozhodne otca z jeho stavu umelo prebudiť. To sa mu aj napriek odporu Cuddyovej podarí. Otec sa síce prebudí, nechce však s lekármi spolupracovať. Vo chvíli, keď muž zistí, že účinok lieku je len dočasný a on sa vráti do kómy, vynúti si výlet z nemocnice. Pri ňom ho sprevádza House s Wilsonom. Snažia sa z muža dostať informácie, ktoré by im pomohli pri liečbe jeho syna. Z muža informáciu dostanú až vo chvíli, keď on zistí, že to, čo on považoval za alkoholizmus, je vrodená choroba, ktorou trpeli chlapcovi príbuzní z matkinej strany.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist