Markíza

Sicario: Nájomný zabijak

18.7.2020 od 00:30 do 02:40

Zaujímavosti:
Idealistická agentka FBI Kate Macer (Emily Blunt) je zaradená do elitnej vládnej jednotky, ktorá má za úlohu pomáhať vo vojne proti drogám na hranici medzi USA a Mexikom. Je to územie nikoho, kde neplatia žiadne zákony a pre členov tímu sa misia stáva otázkou života a smrti. Tím vedený tajomným poradcom s pochybnou minulosťou (Benicio Del Toro) sa tajne vydáva na cestu, počas ktorej je Kate nútená v záujme prežitia pochybovať o všetkom, v čo doteraz verila.
Hraničná oblasť medzi Arizonou a Mexikoom sa už celé roky zmieta v ničivej drogovej vojne. Agentku FBI Kate Macyovú (Emily Blunt), ktorá je idealistka a verí, že zmena k lepšiemu je možná, desivý nález v tajnom úkryte vplyvného drogového kartelu prinúti stať sa členkou medzinárodnej špeciálnej jednotky poľujúcej na tých, čo v tomto odpornom biznise poťahujú za nitky z bezpečia svojho domova! Jej prvá misia Kate zavedie priamo do epicentra bojov v hraničnej oblasti, kde sa zo zdanlivo rutinného prevozu väzňov doslova za pár sekúnd vykľuje nebezpečná pasca! Vyviaznuť z nej sa jej podarí len vďaka drsnému a bezohľadnému žoldnierovi Alejandrovi (Benicio Del Toro). Pri ďalšej tajnej operácii na Alejandra narazí opäť - tentoraz sú totiž obaja súčasťou tej istej špeciálnej jednotky. Netrvá však dlho a ukáže sa, že Alejandro spolu s hŕstkou ďalších kolegov sleduje svoje vlastné ciele. Kateine morálne zásady sú tak podrobené poriadne tvrdej skúške, keďže v priebehu operácie tenučká hranica medzi dobrom a zlom temer úplne zmizne...
Režisér Denis Villeneuve považuje film Sicario za najlepším, na akom kedy pracoval. A za pravdu mu dali aj nominácie na viacerých významných filmových oceneniach.
Emily Blunt sa pridala k natáčaniu snímky 4 mesiace po tom, čo sa jej narodila dcéra Hazel.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist