Markíza

Na lane

11.7.2020 od 20:30 do 22:55

Zaujímavosť:
Dvanástim ľuďom sa podarilo prejsť po Mesiaci, no iba jednému mužovi, Philippovi Petitovi (Joseph Gordon-Levitt), sa podarilo prejsť po oceľovom lane natiahnutom medzi budovami Svetového obchodného centra. Za pomoci svojho mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) a atypickej skupiny komplicov, prekonal Petit všetky prekážky a nástrahy osudu, aby si splnil svoj šialený sen.
Po povrchu Mesiaca sa prešlo dvanásť ľudí. Bezodnou prázdnotou medzi vežami Svetového obchodného centra však prešiel len jediný človek a už viac to nikto ďalší nezopakuje. Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) sa vďaka tréningu a radám svojho mentora Papa Rudyho (Ben Kingsley) a pomoci tímu svojráznych dobrodruhov, odhodlal na nemožné. Prekonal obrovské komplikácie a aj napriek nezhodám, zrade a množstvu situácií, v ktorých išlo doslova o život, sa mu podarilo vymyslieť a zrealizovať šialený plán.
Oscarový režisér Robert Zemeckis využíva v záujme pôsobivého príbehu najmodernejšie dostupné technológie. Film Na lane je vyznaním lásky Parížu a New Yorku sedemdesiatych rokov, ale predovšetkým dvom vežiam Svetového obchodného centra.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist