ČT1

Slovácko sa nesúdí (7/12)

29.7.2019 od 09:45 do 10:20

Originální název: Zabijacka
Krátký popis: První díl z druhé série seriálu "Slovácko sa nesúdí" má název "Zabijačka". Po bezmála deseti letech hrdinové trochu, pravda, zestárli, ale láska k lidem a k životu zůstala. A taky humor a "fištron" stařečka Pagáča. Toho bylo velmi zapotřebí, když chtěl nekňubu Cyrilka Pargana oženit s Tonkou Vařajovou. Cyrilka si s bravurou sobě vlastní zahrál Jiří Lábus, Tonku Vařajovou Zora Jandová. Ve slováckém kroji uvidíte i Slávku Budínovou. Její maměnka shánějící Cyrilkovi nevěstu znovu připomene nejen její výjimečný herecký talent, ale i ženský šarm.


Rok výroby: 1984
Typ seriálu: komedie
Země: Československo
Režie: Petr Tuček
Scénář: Zdenek Galuska, Petr Tuček
Hrají: Slávka Budínová, Zora Jandová (Tonka Varajová), Stanislav Hájek, Jozef Kroner (Pagac), Ilja Prachař, Terezia Krónerová (Kaca Pagácová), Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus

Popis filmu: Spravedlnost se leckdy ubírá klikatými cestičkami. Někdy se jí musí i pomoci, aby nakonec došla tam, kam musí. O této pravdě byl přesvědčený i stařeček Pagáč. A tak když už měl dost špatností, které páchali hajný Čagan a hospodský Kudla, připravil na ně důmyslnou past. Využil jejich hloupost, nadutost, lakotu a popudil je proti sobě. Před celou dědinou tak odhalil jejich licoměrnost a pravou povahu. Starosta Kordula pak s radostí využil své trestní právo.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist